Hırvatistan'da Sel - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan'da Sel

Ülkenin orta kesimlerindeki Kupa Nehri kenarındaki birçok köyü su bastı Uzmanlar, özellikle Kupa, Sava, Odra, Korana ve Mura nehirlerindeki su seviyesinin artışıyla yarından itibaren son yılların en büyük sel felaketinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

15.09.2014 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hırvatistan'da son günlerde etkili olan yağışlı hava, ülkenin orta kesimlerindeki bazı köylerde taşkınların yaşanmasına neden oldu.

Sisak şehri yakınlarındaki Jajina ve Letovaniç köylerindeki bir çok ev, Kupa Nehri'nin taşması sonucu sular altında kaldı. Yağışlı hava etkisini azaltırken, özellikle yeraltı sularının nehirlere akmasıyla birlikte yükselen su seviyeleri, birçok bölgede vatandaşları ve yetkilileri alarma geçirdi. Özellikle Sisak ve Karlovats şehirlerinde yaşayan vatandaşlar, olası taşkınlar nedeniyle evlerini terk etmeye başladı.

Hırvatistan Ordusu, vatandaşlara yardım etmek ve olası taşkınların yol açacağı hasarı en aza indirmek üzere kum çuvallarından set yapmak üzere dün görevlendirdiği 700 askeri personele takviye güç gönderme kararı alırken, uzmanlar, özellikle Kupa, Sava, Odra, Korana ve Mura nehirlerindeki su seviyesinin artışıyla yarından itibaren bölgede son yılların en büyük sel felaketinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Mura Nehri de tarihindeki en yüksek su seviyesine ulaşırken, söz konusu nehrin yakınlarındaki Mursko Sredişçe bölgesinde birçok ev sular altında kaldı.

Jajine ve Letovaniç köylerinde evleri sular altında kalan vatandaşlar, yaşadıkları felaketten Hırvatistan Tarım Bakanlığı ve Hırvatistan Su İşleri Kurumu yetkililerini sorumlu tutarken, taşkınlara su kanallarının ve altyapının temizlenmemesinin neden olduğunu öne sürdü.

Yaşanan sel felaketinde, can kaybının yaşanmadığı bildirilirken, durumun kritikleştiği bölgelerdeki insanların tahliyesi için ekiplerin hazır tutulduğu öğrenildi. - Zagreb

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hırvatistan'da Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement