Hırvatistan'dan, Türk Vatandaşlarına Vize Muafiyeti - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan'dan, Türk Vatandaşlarına Vize Muafiyeti

Hırvatistan\'dan, Türk Vatandaşlarına Vize Muafiyeti

Türkiye ile Hırvatistan arasında, diplomatik ve hizmet pasaportu sahiplerine karşılıklı olarak vize muafiyeti sağlanmasını öngören anlaşma imzalandı Hırvatistan'a seyahat edecek hususi pasaport sahiplerinin vize alma zorunluğu ise devam ediyor.

16.05.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Hırvatistan arasında, diplomatik ve hizmet pasaportu sahiplerine karşılıklı olarak vize muafiyeti sağlanmasını öngören anlaşma imzalandı.

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği'nde, iki ülkenin diplomatik ve hizmet pasaportu sahibi vatandaşlarına karşılıklı olarak vize muafiyeti sağlanmasını öngören anlaşmanın imzalanması dolayısıyla düzenlenen törene, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Burak Özügergin ve Hırvatistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrea Metelko Zgombiç ve Hırvatistan'ın Türkiye Büyükelçisi Drajen Hrastiç katıldı.

Zgombiç, anlaşmanın imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Hırvatistan'ın, Avrupa Birliği üyesi olmadan önce Türk vatandaşlarına vize uygulamadığını anımsattı.

AB üyesi olduktan sonra mevzuat gereği AB vize rejimini uygulamak zorunda kaldıklarını ifade eden Zgombiç, "Fakat bu anlaşma, Hırvatistan'ın Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediğinin bir göstergesidir. Bu, Türkiye ile imzaladığımız 47. anlaşmadır ve iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin kanıtıdır" dedi.

Zgombiç, Türkiye'nin tüm Hırvatistan vatandaşlarına vizesiz giriş imkanı sağlamasını da arzuladıklarını kaydetti.

Hırvatistan'ın AB vize kanunlarına bağlı kalması gerektiğini hatırlatan Zgombiç, buna karşın AB'nin, Türkiye'ye vizesiz rejim uygulaması için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

Zgombiç ve Hrastiç, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için de başsağlığı diledi.

Bu arada, Hırvatistan'a seyahat edecek hususi pasaport sahiplerinin vize alma zorunluğu ise devam ediyor. - Zagreb

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hırvatistan'dan, Türk Vatandaşlarına Vize Muafiyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Durust: Bu haberi Boyle yayinlamayin vatandas hususi pasaport tasiyor.avantacilara vize kalkti deyin 0 0 Yanıtla

Advertisement