Hisarcık Anadolu Lisesi'nde Münazara Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Hisarcık Anadolu Lisesi'nde Münazara Turnuvası

Hisarcık Anadolu Lisesi\'nde Münazara Turnuvası

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü tarafından münazara turnuvası düzenlendi.

13.05.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü tarafından münazara turnuvası düzenlendi.

Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Amfisinde gerçekleştirilen Münazara Turnuvasında konuşan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hasan Kilitçi, münazaranın daha çok eğitimde görülen karşı fikirlere saygılı olmayı benimseten, ileri sürülen düşünceyi en iyi şekilde savunmayı amaçlayan bir tartışma türü olduğunu söyledi.

Kilitçi,"İnsanlar birbirinden fiziken ve ruhen farklı olduğu gibi düşünce tarzı olarak da farklıdır. Bizim amacımız da karşımızdakinin düşüncesine saygı göstermek, kendi düşüncelerimizi dayanaklarla açıklamak ve düşünce farklılıklarıyla birlikte doğruya ulaşmalarını olmalıdır." dedi

Münazara turnuvasına tüm sınıfların katılımı sağlanıp eşleşmeler kura usulüyle belirlendi. Birinci dönemin şampiyonuyla ikinci dönemin şampiyonu süper finalde karşılaştı. 9/A sınıfı ile 11/B sınıfı süper final karşılaşmasında, "Lise eğitimi zorunlu olmalıdır/olmamalıdır" tezini tartıştılar. Münazarayı "Lise eğitimi zorunlu olmamalıdır" tezini savunan 9/A sınıfı kazandı. Turnuvanın birinci gelen ekibine kupasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci verdi. Müdür Cebeci yaptığı açıklamada yapılan etkinliğin önemine değinirken,"Bu turnuvanın kazananı tüm katılan öğrencilerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışma sonunda Okul Müdürü Ali Osman Kılıç emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık Anadolu Lisesi'nde Münazara Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement