Hisarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Hisarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı

Hisarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğinin olağan meclis toplantısı yapıldı.

15.04.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğinin olağan meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Düğün Salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Fethi Savran, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ali Köse ile 25 köy muhtarı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda, toplantı yeter sayısının olduğu tespit edildikten sonra gündem okundu.

Toplantının açılış konuşmasında yeni seçilen mahalle ve köy muhtarlarına "hayırlı olsun" dileklerini ileten Kaymakam Fethi Savran," Üzerinize almış olduğunuz görev bir kamu görevidir. Görevi ifa ederken de Hazreti Ömer şuuruyla hareket etmenizi istiyorum. Bu bağlamda hizmet ettiğiniz köy ve mahallelerde fakir fukaraya sahip çıkmak, yetim ve dulların korunması ve gözetilmesi, yardıma muhtaç olanların tespit edilmesi, vakfımıza bildirilmesi, engellilerin gözetilmesi bunlar önemli hususlar. Yani üzerinize düşen en önemli görevler bunlar. Nerede yardıma muhtaç biri varsa bundan bizim haberimiz olacak. Bu durumdan birinci derecede sorumlu olan sizlersiniz" dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündem gereği Birliğin 2013 yılı faaliyet raporu sunuldu. 2014 yılı yatırım ve çalışma programı hakkında bilgi verildi. 2 Katip üye, Birlik Başkanlığına vekaleten yedek üye, Birlik encümen üyelerine vekaleten yedek üye seçimi yapıldı. 2013 yılı kesin hesap bütçesi görüşülüp oylanarak kabul edildi.

Birlik Kanununun 22. Maddesi gereği Birlik üyesi köylerin kesinleşen 2013 Yılı bütçelerinden yüzde 2 oranında katılım paylarının tahsisli paralarından kesilmesi konusu görüşülüp oylanarak kabul edildi. Birliğe ait iş makinesi ücretleri görüşülüp oylanarak kabul edildi. Son olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenliğine Saklar Köyü Muhtarı Ali Tunç ve Alınören Köyü Muhtarı İsmail Erkan seçildiler.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement