Hisarcık Myo'da Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Hisarcık Myo'da Mezuniyet Sevinci

Hisarcık Myo\'da Mezuniyet Sevinci

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksekokulu’ndan 2015-2016 eğitim-öğretim yılında mezun olan yaklaşık 250 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

28.05.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksekokulu'ndan 2015-2016 eğitim-öğretim yılında mezun olan yaklaşık 250 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul bahçesindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törenin açış konuşmasını yapan Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Süleyman Emre Özcan,"Sevgisi ve merhameti sonsuz olan Allah'ın adıyla; Oku! Yaradan rabbinin adıyla Oku! İnsanı sevgiden yarattı. Oku! Senin rabbin çok cömerttir. Kalemi öğretti. İnsana bilmediği şeyleri öğretti. Bu okuduğum beş ayet insanlığın en karanlık günlerini yaşadığı anda, mağaraya çekilip insanlığın gidişatı üzerine düşünen Peygambere gelen ve tarihin akışını değiştiren ilk mesajlardır. Okumak, incelemek, dikkatle okuyup araştırmak, yüklenmek anlamına gelmektedir. Buradaki mesaj şudur: Ey insanoğlu, geçmişi, geleceği, hayatı, insanı, toplumu, dünyayı evreni oku. Mağaradan çık, sorumluluk yüklen, uyanışı başlat, zulme ve haksızlığa karşı çık, adaleti sağla, öğren ve aydınlan. Aydınlanmak için ise tek yol ilimdir. Cumhuriyetimizin kurucusu yüce liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu gerçeği "Hayatta en Hakiki Mürşit İlimdir" sözü ile özetlemektedir. İlimden başka yol gösterici aramak gaflet ve cehalettir. Bugün burada mezuniyetleri için toplandığımız öğrencilerimiz ilim yolunda ilk adımlarını attılar. Umarım attıkları bu adım vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa faydalı olur" dedi.

Daha sonra söz alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, "Bu şirin ilçede, bu okulda iki yılınızı geçirdiniz. İnşallah hayatınızın en tatlı anıları burada tecelli etmiştir. Ama mutlaka iyi ve kötü günleriniz olmuştur. Bugün itibarıyla sınavlardan sonra diplomalarınızı alacak ve hayat yolunuza devam edeceksiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun arkadaşlar. Sevgili öğrenciler hayat bir deveran içinde dün sizin bulunduğunuz saflarda olan bir kişiydim, bugün için buradayız ama yarın siz buraya geleceksiniz, bizde belki hayattan terhis olacağız. Şurası muhakkak ki içinde yaşadığımız bu vatan bize babalarımızın, dedelerimizin ve onların babalarının gerçekten büyük bedel ödeyerek emanet ettikleri, bizim de aynı şekilde kendi kardeşlerimize, evlatlarımıza bırakacağımız ulvi bir emanettir. Size tavsiyem lütfen kendinizi geliştirmeye devam edin, yani aranır ve kalifiyeli bir eleman olmanız sizin elinizde. Buradan aldığınız nüve çekirdeğin üzerine ne koyacaksanız kendi değerinizi kendiniz arttıracaksınız. İstikbalimiz sizlersiniz. Dolayısıyla çağdaş bilgi ve teknoloji ile donanmanız gerekiyor. Bakın burada biz rahatlıkla tören yapabiliyorsak, evlerimizde huzur içinde oturabiliyorsak, bugün yuvasına ateş düşen birçok toprağa düşmüş genç fidanımızın sayesinde olmaktadır. Onları da buradan rahmetle anmaktan geri durmayalım. Onları şükran ve minnetle yad etmek istiyorum. Allah yolunuzu açık etsin, bahtınız açık olsun, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, "Bor'un başkenti, şifalı kaplıcalar diyarı, Kütahya'nın incisi Hisarcık ilçeme, hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Acısıyla, tatlısıyla, üzüntü ve sevinçleriyle iki seneyi daha geride bıraktık. Geçen bu iki yıl boyunca gösterdiğiniz gayret ve emeklerinizin karşılığı olarak sizleri mezun görmenin mutluluğunu bugün burada yaşıyoruz. Kısa bir süre sonra Hisarcık Meslek Yüksek Okulundan mezun olup gideceksiniz. Tabi ki her şey burada bitmiyor. Hayat her daim gayret ve koşuşturma içerisinde geçen bir sınav. Asıl sınav şimdi başlıyor. İnşallah bundan sonra Türkiye sevdalısı pırıl pırıl bir nesil olarak memleketimize ve beşeriyete farklı yol ve görevlerde hizmet edecek, bizlerin ve ailelerinizin gurur kaynağı olacaksınız. Ayrıca buradan gittikten sonra yaşadığınız şehirlerde, her biriniz birer Hisarcık'lı hemşerimiz ve kardeşimiz olarak bizleri ve ilçemizi de temsil edeceksiniz. Sizlerin başarıları da Anadolu'nun bu güzel ilçesinde yaşayan ağabeylerinizin, ablalarınızın, kardeşlerinizin övünç kaynağı olacak. Sizler bizler için memleketimize iki yıllığına gelmiş birer misafir ya da öğrenci değil, hepimizin birer evladı, kardeşi, ailelerinizin kıymetli birer emanetisiniz. Biz bugüne kadar sizlere hep bu bilinç ve şuurla yaklaştık ve evlatlarımıza da bunu aşıladık. Gerek belediye, gerekse münferit imkanlarımız dahilinde öğrenci kardeşlerimizin hep yanında olduk ve sizden sonra gelecek olan kardeşlerimizin de Rabbim ömür verdiği sürece her daim yanında olacağız. Siz kıymetli kardeşlerimizin ve halkımızın memnuniyeti için her daim çaba göstereceğiz. Şunu net olarak idrak etmeliyiz ki; hayat gelip geçiyor, ömür bitiyor. Bakınız iki sene göz açıp kapayıncaya kadar geçti bile. Bu fani hayatta önemli olan güzel dostluklar edinebilmek, gittiğimiz her yerde gönül kırmadan güzellikler bırakabilmektir. Bu sebeple burada birlikte geçirdiğimiz zaman içerisinde hüznüyle, sevinçleriyle geride kalan iki sene sonunda bugün gerçekleştirmiş olduğumuz mezuniyet töreninin bir bitiş değil, aksine güzel dostlukların, sağlam arkadaşlıkların bir başlangıcı olmasını temenni ediyor, Hisarcık belediye başkanı, bir büyüğünüz, bir abiniz olarak burada her daim sonuna kadar açık bir kapınız olduğunu da unutmamanızı istiyorum. Üzerinizde hakkımız varsa bizler helal ettik sizlerde helal ediniz. Bu duygularla bundan sonra ki hayatınızda hepinize başarı ve muvaffakiyetler diliyor, sizleri Yüce Rabbim'e emanet ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun"şeklinde konuştu.

Törende dereceye giren öğrencilere Kaymakam Vekili Necdet Uçar, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr.Kaan Erarslan, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Süleyman Emre Özcan ve Öğretim Görevlileri tarafından plaket verildi. Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibinin gösterisi büyük alkış aldı. Mezuniyet töreni bitiminde öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Tören sonunda ise davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık Myo'da Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement