Hisarcık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Hisarcık\'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde törenlerle kutlandı.

30.08.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümü Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde törenlerle kutlandı.

Törenlere saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin konmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Garnizon Komutan vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Şefik Can, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Bugün, büyük Türk ulusunun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, şanlı Türk tarihine sahip çıktığı 30 Ağustos Zaferinin 93'ünci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz. Bu zafer, tarihin her döneminde hür yaşamış olan Yüce Türk Ulusunun, Ulu Önderinin etrafında kenetlendiği ve milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde 'Ya istiklal, ya ölüm!' parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesidir. Şehitlerimizin her karış toprağını kanları ile suladığı kutsal vatanımızın tertemiz bağrından çıkmış ve milletin emrinde ilerlemeye, bağrından düşmanı söküp atmaya kararlı olan kahraman Türk Ordusu kesin sonuç almak üzere bu parola ile 26 Ağustos 1922 günü büyük taarruza başlamıştır. Bu taarruzun arkasından yapılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Yunan ordusuna son darbe vurulmuştur." dedi.

30 Ağustos Zaferinin; Millet açısından var oluş, diriliş ve özgürlüğünü devam ettirme yönlerinin yanı sıra iki önemli yönü daha olduğuna vurgu yapan Uçak," Bunlardan birincisi ordu-millet dayanışmasının en üst seviyede gerçekleşmesi ve milletimizin top yekün bu var olma mücadelesinde bir bütün olarak yerini almasıdır. İkincisi ise 30 Ağustos Zaferinin ardından Türkiye'nin yepyeni hedefler, yepyeni kurumlar ve çağdaş dünyaya kararlı adımlarla yürümeye başlamasıdır. 30 Ağustos; Sadece kazanılan bir zafer ve var olma mücadelesi değildir. Bu zafer; dünyanın büyük güçlerini dize getirerek kendisini kabul ettiren, dünyaya örnek olan tarihi mucizeleri gerçekleştiren ve Türk milletinin gerçek karakterini bir kere daha dosta düşmana gösteren milletimizin ve kahraman Türk silahlı kuvvetlerinin açtığı altın bir sayfadır. Kurtuluş yolunda tüm gücünü Türk milletine olan inancından alan Mustafa Kemal Atatürk, " Hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ebedi hayatı burada taçlandırdı. Bu safhada akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları, devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır " sözüyle 30 Ağustos Zaferinin tarihimizdeki yerini anlamlı biçimde ortaya koymuştur. Şehitlerimizi burada bir kez daha rahmetle anıyoruz. Türk milleti yüzyıllardan beri özgür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın gereği saymış bir millettir. Bu millet istikbalsiz yaşamamıştır ve yaşamayacaktır. Bize bu büyük zaferi kazandıran başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve ulusu için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi saygı ile Anar, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunarım. " diye konuştu.

Daha sonra Kaymakamlık makamında Kaymakam Davut Bayraktar, Garnizon Komutan vekili Jandarma Şefik Can, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan ve protokol heyetinin kutlamalarını kabul etti.

Kaymakam Bayraktar, burada yaptığı konuşmasında, 30 Ağustos' Başkomutanlık Meydan Muharebesinin ölüm kalım savaşı olduğuna dikkat çekerek," Allah'a çok şükür bu mücadeleyi Türk Milleti kazandı. Var olma mücadelemiz zaferle sonuçlandı ama Allah bizlere o günleri bir daha yaşatmasın." diye konuştu. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement