Hisarcık'ta 'Bilinçli Veli, Doğru Tercih' Projesi - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta 'Bilinçli Veli, Doğru Tercih' Projesi

Hisarcık\'ta \'Bilinçli Veli, Doğru Tercih\' Projesi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen ’Bilinçli Veli, Doğru Tercih’ isimli proje çerçevesinde 8. Sınıf öğrenci velileri için liselere gezi düzenlendi.

02.03.2016 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen 'Bilinçli Veli, Doğru Tercih' isimli proje çerçevesinde 8. Sınıf öğrenci velileri için liselere gezi düzenlendi.

'Bilinçli Veli, Doğru Tercih' projesi çerçevesinde ilçe merkezinde bulunan Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesini gezen ilçe merkezi ve köylerde bulunan 8. Sınıf öğrenci velilerine okul idarecileri ve öğretmenler tarafından okulların akademik, sosyal, kültürel yönleri, başarıları konularında bilgiler verildi. Ayrıca 300 Kişilik Anadolu Lisesi pansiyonu da gezdirilerek velilere yemek ikram edildi.

'Bilinçli Veli, Doğru Tercih' projesini hazırlayan Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Ramazan Yılmaz, "Doğru lise doğru üniversiteyi, doğru üniversite doğru mesleği kazandırır." felsefesinden hareketle bu projenin geliştirildiğini söyledi.

Yılmaz, "Tercih sürecinde öğrencilerin düşünceleri kadar velilerin de düşüncelerinin önemli ve yönlendirici olduğu yadsınamaz bir gerçektir. 'Bilinçli Veli, Doğru Tercih' Projesi lise seçmeye hazırlanan öğrenci velilerine farkındalık kazandıracaktır. Projemizin amacı; lise tercih sürecinde en az öğrenci kadar etkili olan velilerimize ilçemizde bulunan liselerin akademik, sosyal, kültürel yönleri, başarıları konusunda farkındalık kazandırmak ve öğrencileri lise tercihi yaparken doğru yönlendirmelerini sağlamak. Bazı öğrenci ve velilerde ilçemiz liselerine karşı bulunan olumsuz ön yargıyı ortadan kaldırmak. TEOG sonucunda yüksek puan alan öğrencilerin ilçede bir lise tercih ederek ileriye dönük liselerin başarı düzeyini artırmak" diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta 'Bilinçli Veli, Doğru Tercih' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement