Hisarcık'ta Mekke'nin Fethi Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Mekke'nin Fethi Kutlaması

Hisarcık\'ta Mekke\'nin Fethi Kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği Hisarcık temsilciliği tarafından Mekke’nin Fethi’nin bin 383’inci yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

01.01.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği Hisarcık temsilciliği tarafından Mekke'nin Fethi'nin bin 383'inci yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Demir ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hisarcık Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ali Eroğlu," Bizler için bugünün önemi Kabe-i Muazzama gibi yeryüzünün en şerefli ve faziletli binasının bulunduğu yer olan şehirlerin anası Mekke'nin fetih edilmesidir. Allah Resulu sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S: A: V efendimizin, türlü eziyetlere maruz çıkmak zorunda kaldığı Mekke ye Allahın müjdesi ve Müslümanların güçlenerek kurduğu orduyla fethedip Kabe'nin putlardan temizlenerek hak ettiği değere kavuştuğu gündür. İslam'da Yılbaşı kutlamasının yeri yoktur. Biz bu programı Yılbaşı programlarına alternatif olarak değil, kendi öz, milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak amacıyla, her yıl geleneksel olarak düzenlemekteyiz. Bizler için bu gecenin idrak edilmesinde iki önemli amaç var. Birincisi biz Müslümanlar için çok anlam ve mana ifade eden bu fetihin iyice idrak edilerek bizlerde gereken anlam ve etkiyi oluşturması, ikincisi "Noel bayramı" denilerek saçma sapan kutlamaların yapıldığı, içki içerek türlü çirkinliklerin yaşandığı, günah ve küfrün çok olduğu bu gecede dinimizde yeri olmayan bu çirkefliklerden uzak durmaktır. Gençliğimizin hem dinimize hem örf adet ve geleneklerimize aykırı davranışlar ve yaşam tarzı benimsemesi, toplumumuzun ve geleceğimizin sorun altında olduğunu göstermektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz planlı ve sistematik şekilde alkol kumar uyuşturucu gibi bataklıklara düşürülmekte, bir takım dizi film ve tv programlarıyla aile yapısı tehdit edilmektedir. Bir bütün olarak düşündüğümüzde ise dini ahlaki ve toplumsal değerlerimiz çökertilmektedir Bu çöküntüyü durdurmak için ailelerin olduğu kadar toplumdaki her bireyinde sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız. Mekke nin fethi yıldönümü bizler ve İslam alemi için hayırlara vesile olsun."diye konuştu.

Programda okunan Fetih Suresi ve meali ile şiir ve ilahilerin ardından Mekke'nin Fethi Sinevizyon gösterisi olarak izleyenlere sunuldu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Mekke'nin Fethi Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement