Hisarcık'ta ÖSYM'ye Tepki - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta ÖSYM'ye Tepki

Hisarcık\'ta ÖSYM\'ye Tepki

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde bazı vatandaşlar, 20 Kasım 2016 Pazar günü yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için açıklanan yerleri öğrenince büyük şaşkınlık yaşadılar.

14.11.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bazı vatandaşlar, 20 Kasım 2016 Pazar günü yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için açıklanan yerleri öğrenince büyük şaşkınlık yaşadılar.

Sınav için Kütahya merkez ve Tavşanlı ilçesini yazan Hisarcıklı vatandaşlardan bazılarının ÖSYM'nin Afyon, Bursa ve Uşak gibi şehirler ile İnegöl ilçesindeki sınav merkezlerine göndermesi tepki çekti.

Tercih formuna Kütahya merkez ve Tavşanlı ilçesini yazan Güvenlik Görevlisi 35 yaşındaki Hüseyin Arslan, açıklanan sınav merkezini görünce neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Arslan, Bursa'daki bir okulda sınava girecek olmasına tepki gösterdi. Hasanlar Köyünde oturduğunu belirten Arslan, "KPSS'ye girmek için başvuruda bulundum. Daha sonra internetten, sınava nerede gireceğime baktım. Bursa'yı görünce çok şaşırdım. Hiç beklemiyordum, çünkü tercih ettiğim iki yerden birisi değildi. ÖSYM Kütahya'da oturanları Afyon'a vermemiş 110 kilometre uzaklıkta bulunan Hisarcık ilçesinde oturanları Afyon, Uşak ve Bursa'ya vermiş. Bursa buraya 4 saat uzaklıkta o saatte araç bulmamız mümkün değil. Bursa'ya sınav saatinden önce ulaşabilmemiz için ya erken saatlerde özel araç ile yola çıkmamız lazım, ya da bir gün önceden gidip orada konaklamamız lazım. Mağdur olduğumuzu düşünüyorum. İlçede benim gibi mağdur edilmiş onlarca insan olduğunu duyduk. Bu bizler için hem maddi kayıp, hem de zaman kaybı. Yetkililerden, bu sorunun çözümünü bekliyoruz" diye konuştu.

Hisarcık Belediyesinde staj gören ve Hamam Köyünde ikamet eden lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Fatma Keskin, tercih yaparken il merkezi Tavşanlı ilçesini seçtiğini belirterek, sınav merkezleri açıklandığında Bursa'nın İnegöl ilçesini görünce şok olduğunu kaydetti.

Keskin, "İnegöl'de kalacak yerimiz de yok. Nasıl gideceğimi de bilmiyorum. Olmazsa Bursa tarafına gidecek diğer arkadaşlarla araç kiralayarak, ya da özel araçla İnegöl'e ulaşmaya çalışacağım. Sabaha karşı yola çıkarsak yol yorgunluğu ile sınava girmek de büyük sıkıntı. Belki başarılı olacağım bir sınavda başarısız olacağım. Ben bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta ÖSYM'ye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement