Hisarcık'ta Ramazan Topu Yerine Ses Bombası Atılıyor - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Ramazan Topu Yerine Ses Bombası Atılıyor

Hisarcık\'ta Ramazan Topu Yerine Ses Bombası Atılıyor

Kütahya’nın Hisarcık İlçesinde Osmanlı’dan bu yana Ramazan ayında sahur ve iftar vakitlerini duyurmak için kullanılan geleneksel Ramazan topunun yerini günümüzde ses bombası aldı.

07.06.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık İlçesinde Osmanlı'dan bu yana Ramazan ayında sahur ve iftar vakitlerini duyurmak için kullanılan geleneksel Ramazan topunun yerini günümüzde ses bombası aldı.

Hisarcık Belediyesi de iftar vaktini haber vermek üzere atılan eski döküm savaş topunun yerine, son yıllarda kullanımı kolay, güvenli ve ucuz olan ses bombasını tercih ediyor.

Kullandıkları ses bombalarının parça tesiri olmadığı ve gökyüzünde patladığı için kullanıcıya zarar vermediğini vurgulayan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, " Her gün iftar vakti düzenli olarak itfaiye teşkilat binasının önünde hazırlanan rampadan yetkili kişiler tarafından ateşlenen ses bombası çıkardığı yüksek sesle vatandaşlara iftarı haber vermektedir. Ses bombasının kullanımı kolay, güvenli ve ucuzdur. Patlatacak kişinin fitili ateşlemesinin ardından 80 metre yüksekliğe ulaştıktan sonra patlamaktadır. Ayrıca eski toplardan daha fazla ses çıkarttığı için topun sesi çevremizde bulunan birçok köyde de rahatlıkla duyulmaktadır. Gelenek haline getirdiğimiz bu uygulamayla orucunu top sesiyle açmak isteyen vatandaşlar iftar saatini heyecanla beklemektedirler" diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Ramazan Topu Yerine Ses Bombası Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement