Hisarcıklıoğlu Sözünü Tuttu - Son Dakika
Yerel

Hisarcıklıoğlu Sözünü Tuttu

Hisarcıklıoğlu Sözünü Tuttu

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz Pazar günü Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı Kapuzbaşı Şelalelerini ziyareti sırasında verdiği sözü tuttu.

19.08.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz Pazar günü Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı Kapuzbaşı Şelalelerini ziyareti sırasında verdiği sözü tuttu.

Ankara'ya döner dönmez Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, başta Kapuzbaşı Şelaleleri olmak üzere Kayseri ve Yahyalı'nın önemli turizm bölgelerini harekete geçirmek üzere, Bakan Eroğlu'nu bölgeyi gezmeye ve incelemeye davet etti. Hisarcıklıoğlu buradaki şelalelerin ve turistik alanların büyük bir zenginlik taşıdığını anlatırken, değerlendirilmesi halinde hem Kayseri için hem Türkiye için çok büyük kazanç sağlanacağını anlattı.

Bakan Veysel Eroğlu da, konuyla yakından ilgileneceğini belirterek en kısa sürede Kayseri'deki Aladağlar Milli Parkı'nı ziyaret edeceğini bildirdi.

-Bakan Eroğlu'na bölgenin değeri detaylarıyla anlatılacak

Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı'nda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen turizm konulu toplantıya katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada şelalelere hayran kaldığını ve bu potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti. Hisarcıklıoğlu konuşmasında öncelikle bölgenin bir master planının yapılması gerektiğini vurgulayarak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bölgeye getirilmesi ve bilgilendirilmesi konusunda üzerine düşeni yapacağına dair söz vermişti. Ankara'ya döner dönmez Veysel Eroğlu'nu ziyaret ederek sözünü yerine getiren Hisarcıklıoğlu, "Kapuzpaşı Şelaleleri, aslında tam anlamıyla bir dünya harikası ve keşfedilmesi gerekiyor. Yerli ve yabancı turist açısından bölgede önemli bir potansiyel olduğu gerçek. Bu değerlere ülkemiz için hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

-Kayseri'de keşfedilmemiş turizm değerleri var

Kayseri'nin ticaret ve sanayisi ile ön plana çıksa da turizm açısından sahip olduğu çok önemli fırsatlar olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Örneğin Yahyalı. Dağlarında maden var. Dağın tepesinde rüzgar ile enerji elde ediyorsunuz. Ovasında elma ve kiraz var. Kilimi, halısı dünya çapında marka. Kapuzbaşı Şelaleleri dünyada eşi benzeri nadir görülen yerlerden. Buraya dünyanın ikinci önemli şelalesi diyorlar. Ama bunu sadece biz biliyoruz. Mutlaka tanıtılması ve pazarlanması lazım. Bakın birinci dedikleri Niagara Şelalesi'ne yıllık gelen turist sayısı 30 milyon Bu da yaklaşık 25 milyar dolar gelir demek. Yani elimizin altında aslında büyük bir zenginlik var" dedi.

Hisarcıklıoğlu Bakan Eroğlu'na bölgedeki turizm potansiyelini harekete geçirmek için bütün oda ve borsa başkanları, il ve ilçelerin belediye başkanları, kamu yöneticileri herkesin birlik ve beraberlik içinde elele çalışmaya hazır olduğunun mesajını iletti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcıklıoğlu Sözünü Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement