Hisse Senedi Yerini Bono ve Tahvile Bırakıyor - Son Dakika
Güncel

Hisse Senedi Yerini Bono ve Tahvile Bırakıyor

Hisse Senedi Yerini Bono ve Tahvile Bırakıyor

Kurumsal yatırımcılara göre, yatırım araçları içinde hisse senedi gözden düşerken, hazine bonosu ve özel sektör tahvilleri öne çıkıyor.

29.09.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurumsal yatırımcılara göre, yatırım araçları içinde hisse senedi gözden düşerken, hazine bonosu ve özel sektör tahvilleri öne çıkıyor. Yatırım kararları verilirken, öncelikli izlenen göstergeler arasında enflasyon ön sıradaki yerini koruyor.

Kurumsal Yatırımcı dergisinin, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) üyelerinin katılımıyla düzenlediği "Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi"ne göre, dördüncü çeyrekte piyasaların yönünü yine ABD Merkez Bankası'nın kararlarının belirlemesi beklenirken, yatırım için hisse senedi cazibesini yitirmiş görünüyor. Ekonomide ise gözler yine enflasyon verilerinde olacak.

Beklenti anketinde, yatırım kararlarında üçüncü çeyrekten sonra yılın son çeyreği için de ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alım programının seyrinin takip edileceği sonucu alındı. Ankete katılan fon yöneticilerinin yüzde 79'u bu yönde seçim yaptı.

BONO VE TAHVİLİ EURO VE DOLAR İZLİYOR

Geçen çeyreğin en fazla tercih edilen yatırım aracı olarak öne çıkan hisse senedi son çeyrek anketinde aldığı yüzde 15 oyla cazibesini yitirdiği ortaya çıktı. Anketin ilk sırasında, yüzde 32'şer oyla kısa vadeli hazine bonosu ve özel sektör tahvili yer aldı. Onları yüzde 21 oyla euro/dolar izledi.

Anketin bir diğer dikkat çeken sonucu da, geçen çeyrekte yüzde 19 oyla hisse senedinin ardından gelen altının, son çeyrek için hiç bir fon yöneticisi tarafından tercih edilmemesi oldu.

ENFLASYON VERİLERİ YİNE BELİRLEYİCİ

İlk iki çeyrekte döviz kurunu yakından izleyen fon yöneticileri, üçüncü çeyrekte dikkatlerini enflasyona çevirmişti. Yılın son çeyreğinde de bu eğilim değişmemiş görünüyor.

Anket katılımcılarının yüzde 57'si en yakından takip edilecek gösterge olarak "enflasyon" verilerini işaret etti. "Döviz kuru" yüzde 32 ile ikinci sırada yer aldı.

BÜYÜME VE CARİ AÇIK ÖNEMSENMİYOR

"Büyüme" az sayıda fon yöneticisinin takibinde görünürken, "cari açık" ise fon yöneticileri tarafından öncelikle takip edilen bir gösterge olarak belirtilmedi.

Fon yöneticilerinin küresel hisse senedi piyasalarında beklenen performansla ilgili olarak, yılın ilk üç çeyreğinde olduğu gibi son çeyreğinde de en çok ABD piyasası tercih edildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hisse Senedi Yerini Bono ve Tahvile Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Advertisement