Hitit Rallisi İlk Kez Ana Vatanında - Son Dakika
Spor

Hitit Rallisi İlk Kez Ana Vatanında

Hitit Rallisi İlk Kez Ana Vatanında

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen Türkiye’nin en prestijli rallisi unvanına sahip olan Hitit Rallisi, ilk kez dünyanın en büyük medeniyetleri arasında sayılan Hititlerin başkenti olan Çorum’da yapılıyor.

20.09.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen Türkiye'nin en prestijli rallisi unvanına sahip olan Hitit Rallisi, ilk kez dünyanın en büyük medeniyetleri arasında sayılan Hititlerin başkenti olan Çorum'da yapılıyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün daveti üzerine Çorum'da organize edilen ralli, "Çorum Belediyesi Hitit Rallisi" adıyla 42. kez düzenlendi. Hitit Rallisi kapsamında ilk olarak yarışa katılan takımlar Gazi Caddesi'nde konvoy düzenledi. Buradan fuar alanına geçen takımlar fuar alanındaki seyirci özel etabında araçlarıyla gösteri yaptı.

Yarışlar başlamadan önce terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Adı Hitit olan ancak 41 yıldır Çorum dışında düzenlenen bir ralliye ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Hitit medeniyetinin merkezi olan Çorum'un belediye başkanı olarak yarışa ev sahipliği yapmak çok güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yarışmacılara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ANOK Başkanı Meriç Demiralp rallinin çok zor bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek, "Bu organizasyonlarda en önemli konu, yerel idarenin desteğini almaktır. Çorum'da da müthiş bir organizasyon yapılmış. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi.

İLK KEZ GECE ETABI DÜZENLENDİ

Hitit Rallisi'nin 41 yıllık tarihinde ilk kez defa gece etabı da düzenlendi. Fuar alanındaki start noktasından hareket eden pilotlar, dağlık bölgede yer alan Kırkdilim ve Çatak mevkilerindeki zorlu yollardan oluşan parkuru üç kez geçerek, en iyi zamanı elde etmeye çalışacak.

Türkiye'nin farklı illerinden 43 takımın katıldığı gece startı Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından verildi.

Yarışlar sonunda dereceye giren pilotlar ve takımlar için bugün Hürriyet Meydanı'nda ödül töreni düzenlenecek. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hitit Rallisi İlk Kez Ana Vatanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement