Hitit Üniversitesi'nin Yükselişi Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Hitit Üniversitesi'nin Yükselişi Sürüyor

Hitit Üniversitesi\'nin Yükselişi Sürüyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından Türkiye’deki Üniversitelerin 2016-2017 Türkiye Sıralama Sonuçları açıklandı.

21.06.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından Türkiye'deki Üniversitelerin 2016-2017 Türkiye Sıralama Sonuçları açıklandı.

Sıralama sonuçlarına göre her geçen yıl başarısını arttıran Hitit Üniversitesi, bu yıl da başarı grafiğini yükseltti. "2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması"nda Hitit Üniversitesi, 2011 yılına göre 26 basamak yükselerek 15. sıraya yerleşti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi'nin üniversiteler sıralamasında yerinin her yükselmesinden dolayı memnun olduğunu ve bu başarının tesadüf olmadığını ifade etti. Mazeret üretmenin, artık toplumun hiç bir kesimi tarafından muteber kabul edilmediğini, hiç bir mazeretin başarının yerini tutmayacağına inandıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bu süreçte 400'e yakın projeye, 15 milyon lira civarında BAP Proje Desteği, tüm akademik birimlere alt yapı destekleri, birim laboratuvar destekleri, Teknokent, HÜBTUAM, yurt dışı destekleri, kütüphane yatırımları ve destekleri başta olmak üzere üniversite tarafından araştırmacılara sağlanan bu imkanların somut çıktılara dönüşmesinin mutluluk verici olduğunu, farklı düzeyde yeni çalışmaların yapılması için de kendilerini motive ettiğinin altını çizdi.

Yaşanan gelişmeler ışığında oluşturulan sinerji ve beraberinde yapılan çalışmalarla elde edilen başarı tablosunun gurur verici olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, "Üniversitemizde yakalanan ivmeyle birlikte ülkemize ve daha da önemlisi insanlığa katkı sağlayacak pek çok çalışmanın gerçekleştirileceğine olan inanıyorum. Bu yükselişin artarak devam edeceği inancım tamdır. Bu önemli başarıda payı olan tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, üniversitemize destek veren her paydaşımıza en içten şükran ve teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hitit Üniversitesi'nin Yükselişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement