Hizan'da 14 Bin Fidan Toprakla Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Hizan'da 14 Bin Fidan Toprakla Buluşacak

Hizan Kaymakamlığı ve Orman İşletme Şefliği arasında ilçenin yeşillendirilmesi amacıyla hazırlanan 14 bin fidan dikimi projesinin protokolü imzalandı.

25.03.2014 12:50  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan Kaymakamlığı ve Orman İşletme Şefliği arasında ilçenin yeşillendirilmesi amacıyla hazırlanan 2014 yılında 14 bin fidan dikimi projesinin protokolü imzalandı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ormanın, ağacın önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla planlanan "2014 yılında 14 bin fidan dikimi projesi", kaymakamlık ve orman işletme şefliği arasında imzalanan protokolle başlatıldı.

Protokolün imzalanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Sedat İnci, gelecek nesillere daha temiz bir hava ve yeşil bir dünya bırakmak için bu yıl 14 bin fidan dikeceklerini ifade etti.

2015 yılında da bu rakamı 15 bine çıkarmayı amaçladıklarını belirten İnci, "Bunu her yıl geleneksel hale getireceğiz. Bu kapsamda ilçemizin girişini estetik açıdan güzelleştirmek, yol kenarlarındaki tozlanmayı ve gürültüyü azaltmak için ağaçlandırma çalışmayı yapmayı hedefledik. Sosyal sorumluluk çerçevesinde öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak, ormanın önemini anlatmak, ormanların korunması bilincini kazandırmak istiyoruz. Gayda göleti etrafına ağaç dikilmesiyle de toprak erozyonunun azaltılması sağlanacaktır' diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'da 14 Bin Fidan Toprakla Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement