Hizan'da Arıcılık Kursu - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Arıcılık Kursu

Hizan\'da Arıcılık Kursu

Bitlis'in Hizan ilçesinde İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu açıldı.

21.06.2012 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu açıldı.

Hizan Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kursun açılışında konuşan Kaymakam Hayrettin Baskın, arıcılık mesleğinin önemine değindi. Tarımda en iyi mesleğin arıcılık olduğunu vurgulayan Baskın, kursiyerlere, kursa sadece arıcılık belgesi almak için değil, bir şeyler öğrenmek için gelmeleri gerektiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatih Asak ise, açtıkları kursla Hizan'da 25 işsizi meslek sahibi yapmayı planladıklarını ifade etti. Kursta 20 iş günü boyunca günde 5 saat arıcılık eğitimi verileceğini belirten Asak, başarılı olanlara sertifika vereceklerini kaydetti. Asak, "Bu projeyle ilçede yaşayan ve mesleki bilgisi bulunmayan 25 işsize arı yetiştiriciliği konusunda eğitim verilecek. Bu arıcıların bilinçli yetiştiricilik yapması amacıyla uygulamaya konuldu" dedi.

Açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Bayram Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abid Arvas ve İlçe Müftüsü Mustafa Kaya da katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizan'da Arıcılık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement