Hizan'da Bir Yılda 122 Kurs Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hizan'da Bir Yılda 122 Kurs Açıldı

Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim yılında toplam 122 kurs açıldı.

10.06.2016 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim yılında toplam 122 kurs açıldı.

Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl açtıkları kurslarla ilçedeki gençlerin iş sahibi olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Halk eğitim merkezi müdürlüklerinin, gerek eğitimin tabana yayılması gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlendiğini kaydeden Özdemir, kursların en önemli özelliğinin vatandaşların sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak, onlara bilgi ile beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak, kültürel eserlerimizi korumak yaşatmak ve yaygılaştırmak olduğunu ifade etti.

Özdemir, "İlçede yeni eğitim-öğretim yılında 55 meslek edindirme, 41 sosyokültürel ve 26 okuma yazma kursu olmak üzere 122 kurs açtık. Bu kurslarda 914 bayan ve bin 48 erkek olmak üzere toplamda bin 962 vatandaşımıza kurs açtık. Yıl içerisinde lise mezunlarına yönelik YGS ve LYS kursu açtık. Daha önce Hizan'da şu ana kadar hiç açılmayan kursları açtık. Cenaze hizmetleri, bağlama, halıcılık, elektrik tesisatı, dikiş nakış, folklor, emlak danışmanlığı, tıbbi ve aromatik bitkiler gibi kurslarıyla hizmet verdik. Bu kursların açılmasında desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamı Yakup Bölükbaşı ve Bitlis İşkur Müdürü Eşref Aslan'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hizan'da Bir Yılda 122 Kurs Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement