Hizan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Hizan\'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Bitlis’in Hizan İlçe Müftülüğü, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle konferans düzenledi.

20.10.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan İlçe Müftülüğü, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle konferans düzenledi.

İlçe Müftüsü Tahir Erçin, Hizan Kültür Merkezi'ndeki programın açılışında, Kabe'nin şubeleri olan camilerin, milli birlik, beraberlik ve ibadet yerleri olduğunu söyledi. "Namazı Peygamberimizden öğrendiğimiz şekilde kılmak gerekmektedir" diyen Erçin, "Diyanet İşleri Bakanlığı çeyrek asırdır ekim ayının ilk haftasını 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak kutlamaktadır. Her yıl farklı bir konu çerçevesinde hafta kutlanmaktadır. Bu yıl ise 'Cami ve Namazla Arınma' konusu hafta boyunca işlenecektir. Baktığımızda çok az sayıda insan camide namazını düzenli olarak kılmaktadır. Bu durum birçok sebebin yanında, modern şehir hayatının getirdiği bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

Erçin'in konuşmasının ardından Bitlis Müftülüğünde görevli Dr. Mehmet Altın "Cami ve Namazla Arınma" konulu konferans verdi. Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ve ilahi dinletisi yapıldı.

Konferansa, Kaymakamımız Yakup Bölükbaşı, kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, ilçede görev yapan imamlar ve vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement