Hizan, Misafirperverlik İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Yerel

Hizan, Misafirperverlik İçin Seferber Oldu

Hizan, Misafirperverlik İçin Seferber Oldu

Bitlis’in Hizan ilçesinde 6-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek “Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi” etkinlikleri kapsamında ilçeye gelecek olan misafirleri ağırlamak için ilçe halkı seferber oldu.

06.09.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan ilçesinde 6-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek "Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" etkinlikleri kapsamında ilçeye gelecek olan misafirleri ağırlamak için ilçe halkı seferber oldu.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Nurs Platformunun düzenlediği "Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi" kapsamında ilçeye gelen misafirleri vatandaşların evlerinde ağırlayacağını belirtti. İlçede otel olmadığını, sadece 60 yataklı öğretmen evinin olduğunu belirten Kaymakam İnci, bu nedenle ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve muhtarlarla durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi. Etkinliğe 10 bin kişinin gelmesini beklediklerini dile getiren Kaymakam İnci, "İlçemizde 6-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 'Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi' hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Misafir aile uygulamamız sayesinde gelen insanlar arasında dostluk ve gönül köprüleri oluşacak. İlçemize gelen ziyaretçileri, halkımızla beraber Hizanlı ailelerin yanında misafir etmek istiyoruz. Bu konuda herkes çok istekli. İstiyoruz ki gelen misafirler, Hizan ile bütünleşsin, onlarla kaynaşsınlar. Bölge insanını güzelliğini hoşgörüsünü ve bölge insanını misafirperverliğini görsünler. Yani Anadolu kültürünü tam anlamıyla yaşasınlar. İlçemizden ayrıldıklarında güzel hatıralarla güzel dostluklarla ve arkadaşlıklar ayrılsınlar." - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizan, Misafirperverlik İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement