Hizbullah'ın İki Numaralı Liderini Muhalifler Öldürmüş - Son Dakika
Dünya

Hizbullah'ın İki Numaralı Liderini Muhalifler Öldürmüş

Lübnan Hizbullahı'nın iki numaralı ismi Mustafa Emin Bedrettin, Suriye'de uğradığı saldırıda öldürüldü. Hizbullah, muhalif gruplar tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

14.05.2016 10:46  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizbullah, en üst düzey komutanı Mustafa Bedreddin'in ölümüne muhalif gruplar tarafından yapılan top atışının neden olduğunu açıkladı.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Şam Havalimanı yakınlarında meydana gelen ve Bedreddin'in ölümüne yol açan patlamaya, muhalif grupların top atışının sebep olduğu belirtildi.

İSRAİL'İ İŞARET ETMİŞLERDİ

Örgüt, dün yaptığı açıklamada Bedreddin'in Suriye'deki bir patlamada öldüğünü duyururken, patlamanın sebebinin araştırıldığını belirtmişti. İran'a yakın basın kuruluşları ise saldırıyı İsrail'in düzenlediğini iddia etmişti.

HARİRİ SUİKASTİNİN ARANAN ZANLISIYDI

Hizbullah'ın Suriye'de öldürülen en üst düzey komutanı Bedreddin, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri suikastının aranan zanlılarından olmasının yanı sıra, örgütün Suriye operasyonlarını yönetiyordu.


HİZBULLAH'IN İKİNCİ ADAMI

1961 doğumlu Mustafa Bedreddin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'tan sonra hareketin ikinci lideri ve Nasrallah'ın danışmanı olarak biliniyor.

Bedreddin, 2008 yılında Şam'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda ölen Hizbullah komutanı İmad Muğniye'nin kayınbiraderi ve halefiydi.

Muğniyet ve Bedreddiin'in, 1983 yılı Ekim ayında Beyrut'taki ABD Deniz Piyade barakalarını hedef alan saldırıyı beraber düzenledikleri öne sürülüyor.

Beyrut'taki bu saldırıda 241 Amerikan askeri ölmüştü.

Bedreddin, Lübnan'ın eski başbakanı Refik Hariri'nin öldürüldüğü 2005 yılındaki bombalı suikastla ilgili Birleşmiş Milletler'in (BM) kurduğu özel mahkemede aranan beş Hizbullah üyesinden biriydi.

Bedreddin, aynı zamanda Hizbullah'ın kurucuları arasındaydı.

Hizbullah\'ın İki Numaralı Liderini Muhalifler Öldürmüş
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Hizbullah'ın İki Numaralı Liderini Muhalifler Öldürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement