Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu Mezarı Başında Anıldı

Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu Mezarı Başında Anıldı

İstanbul Beykoz’da 17 Ocak 2000 tarihinde bir villada polisle girdiği çatışmada öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu, Batman’da mezarı başında anıldı.

17.01.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000 tarihinde bir villada polisle girdiği çatışmada öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu, Batman'da mezarı başında anıldı.

17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz'da bir villada polisle girdiği çatışmada öldürülen Hzbullah lideri Hüseyin Velioğlu, ölümünün 15'nci yılında Batman'da mezarı başında anıldı. Sabah saatlerinde mezarın başına gelip dua eden bir gruptan sonra öğle namazı sonrasında kadın, erkek ve çocuklardan oluşan bir grup Velioğlu'nun mezarına yürüdü. Sık sık tekbir getiren grup, Velioğlu'nun mezarına gelerek Yasin ve dua okudu.

Hira-Der Batman Şube Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, Velioğlu'nun hayatını okudu. Rüzgar, 1991 yılında PKK'nın Hizbullah cemaatine yönelik silahlı eylemler yapmaya başlaması ve cemaatten arkadaşlarının yaralanması ve öldürülmesinden sonra Hüseyin Velioğlu'nun bir çatışmanın yaşanmaması için yaptığı bütün çabaların faydasız kalmasından sonra direnmeye karar verdiğini söyledi. Bu çatışmalarda Hizbullah cemaatinin de zarar gördüğünü söyleyen Rüzgar, PKK'nın büyük darbe aldığını ve yerleşik alanlarda eylem yapamaz hale geldiğini kaydetti.

"HİZBULLAH CEMAATİ PKK'YA BOĞUN EĞDİRDİ"

Rüzgar, çatışmalar döneminde PKK'nın birçok sorumlusu, milisinin bölgeden kaçtığını ve birkaç yıl yoğun yaşanan çatışmalar sonrası PKK Hizbullah karşısında gerileyince cemaatin PKK'ya boğun eğdirdiğini ve Hizbullah'ın da yoğun eylemliliğe son verdiğini söyledi. Rüzgar, "Günümüzde de gelinen nokta maalesef PKK geçmişten ders almamış olacak ki İslami şahsiyet, kurum ve dindar insanlara karşı savaş açmış durumdadır. PKK şunu iyicene bilsin ki, Müslüman ve dindar Kürt halkı asla ve asla PKK'ya boğun eğmeyecek ve asla bunu başaramayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin" dedi.

Kürtçe konuşma yapan Hüseyin Velioğlu'nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu da, Allah'tan İslam dünyasını birleştirmesini ve tek parça olmasını dileyerek, anmaya katılanlara teşekkür etti. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • İslam Batman: Allah rahmet eylesin 3 2 Yanıtla
  • yasin bag: Allah sehadetini.kabûleylesin.Ey mübarek.şehidimiz seni seviyoruz 0 2 Yanıtla
  • hakan: allah rahmet eylesin 0 1 Yanıtla

Advertisement