Hizmet İş Sendikası Makina Bakımcıları Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Hizmet İş Sendikası Makina Bakımcıları Yetiştirecek

Hizmet İş Sendikası Makina Bakımcıları Yetiştirecek

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şubesi, Seyyid Burhaneddin Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ortaklığında geliştirdiği, ‘Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi’ kapsamında, sektörün ihtiyacı olan makine bakımcılarını yetiştirecek.

31.05.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şubesi, Seyyid Burhaneddin Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ortaklığında geliştirdiği, 'Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi' kapsamında, sektörün ihtiyacı olan makine bakımcılarını yetiştirecek.

Konuyla ilgili olarak bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir,, Hizmet İş Sendikası Kayseri İş Başkanı Serhat Çelik, Hak İş Konfederasyonuna bağlı şube başkanları, Özağaç İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Adnan Kıyak, İŞKUR Kayseri İl Müdür Yardımcısı Bekir Güngör, Seyyid Burhaneddin Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Güneş ve üyeler katıldı.

"SENDİKAL MÜCADELE YALNIZCA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ANLAMINA GELMİYOR"

Sendikal mücadelenin yalnızca toplu iş sözleşmesi yapmaktan ibaret olmadığını söyleyen Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, topluma faydalı olması gereken sendikaların, eğitim konusunda da önemli bir mücadele alanı olduğunu ifade etti. Türkiye'de, imam hatip okullarında yapılan değişikliklerle birlikte, meslek liselerinin de önünün kesildiğini belirten Genel Başkan Mahmut Arslan, vasıflı ara eleman ihtiyacının, tüm sektörlerde giderek daha ciddi bir sorun oluşturduğunu vurguladı. Genel Başkan Mahmut Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"GELİŞMİŞ ÜLKELERDEKİ MESLEKİ EĞİTİM DÜZEYİNE ULAŞMALIYIZ"

"Ülkedeki bütün organize sanayi bölgelerine gittiğimiz zaman işçi ihtiyacından bahsediliyor. Kalifiye işçi ihtiyacını ne yazık ki biz çözemiyoruz. Burada Milli Eğitimin devreye girmesi lazım. Özellikle mesleki eğitim konusunda Türkiye'nin bir dönem yaşadığı krizler, imam hatip liselerini cezalandırmak adına meslek liselerine getirilen sınırlamalar, ayrımcılıklar, üniversite kapılarının bu gençlere kapatılmasının sonucu, ne yazık ki uzun süre meslek liselerinin ihmal edilmesine neden olmuştur. Mesleki eğitim ciddi şekilde ihmal edildi. Son yıllarda yeni bir atak gördük. Bu da açıkçası bizi heyecanlandırıyor. Ama dünyayla kıyasladığımız zaman maalesef tersine bir yapıyı hala istediğimiz noktaya dönüştüremedik. Gelişmiş ülkelerde mesleki eğitimin toplam eğitimdeki oranı yüzde 65, düz liseler yüzde 35 iken maalesef bizde bu tam tersi. Bu sistem olumlu yönde değişiyor ama hala istediğimiz noktada değil." Genel Başkan Mahmut Arslan, Türkiye'nin 2023 vizyonundaki hedeflere ulaşabilmesi için, nitelikli ara eleman sorununa çözüm bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

80 GENÇ PROJE İLE İŞ SAHİBİ OLACAK

Hizmet İş Sendikası Kayseri İş Başkanı Serhat Çelik de, AB destekli 'Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi' ile 80 gence makine bakımcısı eğitimi vereceklerini kaydetti. 12 ay devam edecek olan proje bedelinin, 242 bin Euro olduğunu belirten İl Başkanı Serhat Çelik, "Yeterliliğe dayalı eğitim programları uygulayarak gençlere mesleki beceri ve yeterlilik kazandırmak gençlerin iş gücüne katılımını sağlamak sınav ve belgelendirme sistemi yoluyla MYK belgelerini almalarına imkan sağlamaktır. Özel he3defimiz ise Kayserimizde 17 ile 29 yaş grubunda en az lise mezunu ve dengi okul mezunu işsiz 80 gence 480 saatlik yeterliliğe dayalı makine bakımcısı seviye 4 mesleki eğitim ve 10 saatlik kişisel gelişim eğitimi vererek gençlerimizin Kayseri'de istihdam edilmesi ve kurumlarımızın ihtiyacı olan makine bakımcılarını yetiştirmektir. Yerel düzeyde oluşturulacak Kayseri Eğitim İstihdam Platformu(KEİP) Kayseri Büyükşehir Belediyesinden 3 temsilci, Milli Eğitim Müdürlüğünden 1 temsilci Seyyid Burhanettin Endüstri Meslek Lisesi'nden 3 temsilci, Ulaşım A.Ş.'den 2 temsilci, Makine İkmal Daire Başkanlığından 2 temsilci, proje ekibinden uzman 4 temsilci, İŞKUR İl Müdürlüğünden 2 temsilci bu projeyi koordine edecektir." diye konuştu.

Proje Koordinatörü Fatih Mehmet Bakırtaş'ın, proje ile ilgili sunumunun ardından, toplantı sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hizmet İş Sendikası Makina Bakımcıları Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement