Hkp'den Ada İşgali Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Hkp'den Ada İşgali Tepkisi

Hkp\'den Ada İşgali Tepkisi

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde basın açıklaması yapan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Örgütü üyeleri, Yunanistan'ın ada işgallerine dikkat çekip, suç duyurusunda bulundu.

30.11.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde basın açıklaması yapan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Örgütü üyeleri, Yunanistan'ın ada işgallerine dikkat çekip, suç duyurusunda bulundu.

Yunanistan tarafından işgal edildiğini belirttikleri Ege Adaları'na sahip çıkılmasını isteyen HKP üyeleri, Didim'de bir araya gelerek suç duyurusunda bulundu. Didim Altınkum'da yağmur altında açıklama yapan HKP İzmir İl Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Tacettin Çolak, Nergisçik, Eşek ve Marathi adaları ile birlikte Ege kıyılarındaki 17 ada ve 1 kayalığın 2004'ten beri Yunanistan'ın işgali altında olduğunu söyledi. Didim'den bağırdıklarında seslerinin duyulacağı Marathi adasında Yunan bayrağının dalgalandığını belirten Çolak şöyle dedi:

"Eşek Adası ve Bulamaç Adası'nda da durum yine aynı şekildedir. Bu açık işgal gözümüzün önünde yaşandığı halde, son 14 yıldır tek adam olarak ülkemizi yöneten Recep Tayyip Erdoğan Lozan'ın zafer olmadığını, Ege'de bağırsan sesimizin duyulacağı adaların Lozan'da verildiğini iddia etmektedir. Oysa bu adalar Lozan Antlaşması'nın 12'nci ve 15'inci maddeleri gereğince Asya kıyılarına, yani bizim kıyılarımıza en az 3 milden az uzaklıkta olduklarından bizim vatan topraklarımızdır."

'DEVLETİN GÖREVİ HALKIN HAKLARINA SAHİP ÇIKMAK'

Devlet yetkililerinin görevlerinin yurdu ve halkı korumak olduğunu, haklarına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Çolak, "Uğruna milyonlarca şehit vererek kazandığımız vatan topraklarının işgaline karşı Cumhuriyet savcılarını, Cumhuriyet hukukunu uygulama görevine çağırıyorum. Vatan aşkını söylemekten korkar hale gelmektense, ölmek daha iyidir" diye konuştu.

HKP İzmir İl Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, basın açıklamasının ardından beraberindeki parti yetkilileri ve üyelerle birlikte Didim Adliyesi'ne giderek Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yöneticileri hakkında şikayet dilekçesi verdi.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hkp'den Ada İşgali Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement