Hkü 'Akademik Ödül Töreni' Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Hkü 'Akademik Ödül Töreni' Düzenlendi

Hkü \'Akademik Ödül Töreni\' Düzenlendi

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından, bilimsel araştırmalar ve uluslararası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan öğretim elemanlarını desteklemek amacıyla “Akademik Ödül Töreni” düzenlendi.

15.02.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından, bilimsel araştırmalar ve uluslararası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan öğretim elemanlarını desteklemek amacıyla "Akademik Ödül Töreni" düzenlendi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi amfisinde düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Üzer, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü katıldı.

Program kapsamında 2010-2013 akademik yıllarında gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla Hasan Kalyoncu Üniversitesini temsil eden akademisyenler ve idari personellere de ödül verildi.

Ödül töreni öncesi törenin açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "Üçüncü faaliyet de toplumsal duyarlılık yani sosyal sorumluk faaliyetleriydi. Bu 3 temel bölüm içinde bir takım aksiyonlar içindeyiz. Bu aksiyonlardan bazıları Hasan Kalyoncu Üniversitesi 5 yıllık bir üniversite olmasına rağmen 5 fakülte, 15 bölümden oluşmaktadır. Şuan da 2 bin 200 lisans öğrencimiz var. 2 bin ön lisans öğrencisi toplam 4 bin 200 öğrenci hizmet veriyoruz. Tabii ki eğitim kalitesi fiziksel mekanların kalitesiyle doğrudan orantılı. Son yıllarda ve son aylarda çok ciddi yatırımlar yaptık. Bir yeni fakülte binamızı açtık. Bu fakülte binasının açılımıyla derslik kapasitesini yaklaşık iki katına çıkardık. Güneş enerjisiyle aydınlatılan tüm enerjisini güneş enerjisinden elde eden yeşil bina konseptindeki fakülte binamızın fiziksel mekanlarımızı oldukça üst seviyeye çıkardığını söyleyebilir. Bu binanın içerisinde inşaat mühendisleri laboratuarları bölgenin ilk çevre analiz laboratuarları da bu binanın içerisinde yer almaktadır" dedi.

Daha sonra açıklamada bulunan HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, üniversitenin kuruluş aşamasından bahsetti. Kalyoncu, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk fakültesi olarak 2008 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gazikent Üniversitesi olarak kurulmuştur. Daha sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak değiştirildi. Gaziantep ile bütünleşen Gaziantep'i çok seven rahmetli abim iş hayatına buradan Gaziantep'ten atıldı. Gaziantep'e olan duygu bağlantıları nedeniyle Gaziantep'e her zaman hizmet etti. Hizmet etmek istedi. Özellikle insanların yetişmesi için gençliğe bir şeyler kazandırmak için eğitim odaklı çalışmalar yaptı. Gaziantep Eğitim Vakfı olarak Erdem Koleji'ni kurdu. Daha sonra 2008 yılında üniversite temellerini atacaktı ama ömrü yetmedi. Ruhu şad olsun" şeklinde konuştu.

Bilgi ve ekonomi çağının yaşandığı bir dünyada olduğumuzu belirten AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin ise, "Bu üniversiteye geldiğim zaman rahmetli Hasan abi aklıma geliyor. Bu güzellikleri gördüğüm zaman ruhu şad olsun diyorum. İyi ki o gün için bu fikri attı ve bu güzelliklerin yaşanmasına fırsat verdi. Mekanı cennet olsun diyorum. Tabi zamanın ruhunu iyi anlamamız, değişimi, gelişimi, dönüşümü çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Dünyayı çok iyi okumamız gerekiyor. Şuan da bilgi ve teknoloji çağının yaşandığı, akıllı ekonominin ve bilgi ekonomisinin büyük bir rekabetin yaşandığı bir dünyadayız. Acımasız bir dünyadayız. Bireyler, toplumlar, kurumlar, üniversiteler kendi için yoğun bir şekilde yarışıyorlar. Bu yarışta kim daha bilgiliyse kim daha donanımlıysa kim daha dirençliyse bunlar çok daha az farkla olsa bu yarışta öne çıkıyor. Öne çıkan başarıyı yakalıyor" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise son 10 yılda Türkiye'nin geliştiğini belirterek, "Üniversitelerin şehre yaptığı katkıyı görmek için ben bir Anadolu üniversitesine gitmenizi öneririm. Bir Anadolu'da üniversite açılmazdan önce şehirde yaşam nasıldı. Üniversite açıldıktan sonra bu yaşam nasıl değişti? Gaziantep buna çok iyi bir örnek değil. Çünkü Gaziantep'te üniversite uzun yıllardan bu yana var. Ama son 10 yılını Türkiye'nin değerlendirirsek, artık her şehirde bir üniversite var. Şehirlerin sosyal, kültürel hayatını üniversiteden önce üniversiteden sonra diye değerlendirmek mümkün olur" açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamaların ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hkü 'Akademik Ödül Töreni' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.


Advertisement