Hobi Olarak Başladı, Atölye Kurdu - Son Dakika
Güncel

Hobi Olarak Başladı, Atölye Kurdu

Dörtyol ilçesinde 12 yıl önce hobi olarak başlattığı çinicilik ve seramik sanatını geliştiren ev hanımı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Projesi (KOSGEP) kapsamında alacağı destekle işini büyütmeyi amaçlıyor.

22.03.2017 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dörtyol ilçesinde 12 yıl önce hobi olarak başlattığı çinicilik ve seramik sanatını geliştiren ev hanımı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Projesi (KOSGEP) kapsamında alacağı destekle işini büyütmeyi amaçlıyor.

Yaklaşık 12 yıl önce bankacılıkla ilgili üniversite eğitimini yarıda bırakarak sanata yöneldiğini anlatan Gülseren Yavuz, AA muhabirine, çinicilik ve mozaik sanatını kısa sürede geliştirerek çeşitli ürünler yaptığını belirtti.

İnsanların ziyaret ettiği yerlerde, o yöreye özgü ürünler aldığını söyleyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Dörtyol'da ve ilimizde bu kadar önemli değerler varken, bölgemizi ziyaret eden yabancıların, ayrılırken ilçemizi simgeleyen bir şeyler almadan ayrılmalarını bir eksik olarak gördüm. 12 yıldır bunun eksikliğini hissediyordum. Hobi olarak yaptığım birçok ürün oldu ama piyasaya çıkaracak seviyede değildi. Ancak şimdi kendi atölyemi kurdum ve burada hemen bölgemize has İlk Kurşun' un magnetleri, narenciye simgeleri ile Hatay'ın farklı mozaiklerinden 'Hatay'ın Kızı Soteryan' çeşitlerinin yanı sıra çini ve mozaik çalışmaları yaptım."

Bu sürede çok kez kursa katıldığını sergiler açtığını aktaran Yavuz, son olarak KOSGEP' in girişimcilik kursuna katıldığını ve sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.

El sanatını geliştirmek için KOSGEP'e başvurduğunu ve 50 bin lira hibe almaya hak kazandığını ifade eden iki çocuk annesi Gülseren, şöyle devam etti:

"Çok heyecanlı olduğum için beklemeyerek ailemin desteğiyle küçükte olsa atölyemi kurup çalışmaya başlamıştım ve 2 kişi istihdam ediyorum. Şimdi bu destekle işimi büyüteceğim. En büyük hayalim eserlerimi yurt dışına göndermek. Birçok yerden sipariş almaya başladık bile. Çalışmalarımın içinde mozaikle yapılan Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı Tuğrası, Mevlana ve İlk Kurşun Anıtı'nın yanı sıra Ömer Halis Demir'in silüeti de yer alıyor. Bunun yanında ebru yapımı, karakalem, tezhip, vitray, ahşap işleme, yakma ve yağlı akrilik boya çalışmaları ile yapılan eserler de yer almaktadır. Eserlerimizi 2 ile 15 gün arası bitirip teslim ediyoruz."

İğneyle kuyu eşer gibi çalıştıklarını anlatana Gülseren, işini çok sevdiğini ve gelecek destekle ortaya daha güzel işler çıkaracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hobi Olarak Başladı, Atölye Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement