Hobisini Geliştirdi, Şimdi 10 Bin Balığı Var" - Son Dakika
Güncel

Hobisini Geliştirdi, Şimdi 10 Bin Balığı Var"

Hobisini Geliştirdi, Şimdi 10 Bin Balığı Var"

Edirne'de tornacılık yapan Özek, 46 akvaryum ve evinin bahçesine yaptığı 5 havuzda 10 bin balığa bakıyor Özek: Zamanla 1 2 akvaryum yetmedi, büyüttük. Şu an 11 ırk balık üretiyorum"

15.08.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de bir yıl önce hobi olarak beslediği balıkları çoğaltan Birol Özek, 46 akvaryum ve evinin bahçesine yaptığı 5 havuzda 10 bin balığa bakıyor.

Özek, Abdurrahman Mahallesi'ndeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, küçüklüğünden bu yana balıklara merakı olduğunu ancak bir yıl önce aldığı fanusla balık bakmaya başladığını söyledi.

İş yerinden geldikten sonra balıklarıyla stres attığını anlatan Özek, "Normalde tornacıyım. Balıkların bakımını eşimle yapıyoruz. Zamanla 1-2 akvaryum yetmedi, büyüttük. Şu an 11 ırk balık üretiyorum. Balıklarımın sayıları gittikçe arttı ve yer kapasitesini büyütmek gerekli oldu. Sayıları gittikçe artıyor. Bu hobiyi meraklılarına ve bakmak isteyenlere balık hediye ederek devam ettiriyorum" dedi.

"Maliyetli hobi

Özek, balık hobisinin maliyetli olduğunu, 10 bin balığın bakımında kullandığı yem ve diğer malzemelere neredeyse bir asgari ücret ödediğini vurguladı.

Balıklar arasında Japon, kılıçkuyruk ve melek çeşitlerinin çok sayıda olduğunu belirten Özek, "Akvaryumlar yetmedi, balıkları evin bahçesine yaptığım havuzlara kova yardımıyla aktarıyorum. Zor ama ilgi isteyen bir uğraş. Temizlik ve titizlik isteyen bir hobi. Gitgide çoğalıyorlar. Belki ileride bununla ilgili dükkan dahi açabilirim" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hobisini Geliştirdi, Şimdi 10 Bin Balığı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement