Hocalı Katliamının 23. Yılı - Son Dakika
Yerel

Hocalı Katliamının 23. Yılı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 23 yıl önce öldürülen 613 kişi, Iğdır'da anıldı.

25.02.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 23 yıl önce öldürülen 613 kişi, Iğdır'da anıldı.

Azerbaycan Evi Derneği'nce Iğdır Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, katliamda öldürülenlere ait fotoğraflardan oluşan resim sergisi açıldı. Burada gerçekleştirilen panelde konuşmacılar, katliamı tüm boyutlarıyla anlatırken, katliama ilişkin görüntüler de izletildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya kamuoyunun bu katliama hala sessiz kaldığını anlattı.

Karabulut, Hocalı'da sadece Azerbaycan Türkleri'nin öldürülmediğini belirterek, "Bu katliam, bütün insanlığın problemidir. Sadece Türkler değil, çok sayıda etnik unsurdan Müslümanlar katledilmiştir. Yakın tarihin, en büyük katliamıdır. İnsanlık adına kara bir lekedir. Uluslararası kamuoyu da bu ölçüde katliamı değerlendirmelidir" dedi.

Uluslararası kamuoyunun katliama karşı ilgisiz kaldığını ifade eden Karabulut, bu nedenle katliamın sorumlularının hala cezalandırılmadığını söyledi.

Karabulut, katliamın sorumlularının insanlık adına yargılanması gerektiğini vurgulayarak, "Dünya ülkeleri, bu katliamı konuşmak yerine Ermenistan'ın taleplerini dillendirmektedir. Bu katliama karışan herkes insanlık adına yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Maalesef böyle bir şey hala gerçekleşmedi" ifadelerini kullandı.

"Ermenistan'ın hastalığa ulaşmış hayalleri var"

Azerbaycanlı tarihçi-yazar Khagani İsmail ise Ermenistan'ın bulunduğu coğrafyadaki tüm ülkeler için katliam tehdidi oluşturduğunu dile getirdi.

İsmail, Ermenistan'ın yeni toprakları alarak büyük bir devlet kurma hayali taşıdığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ermenistan meselesi üzerine uzun yıllar araştırmalar yaptım. Ermenistan, sadece Türkiye ve Azerbaycan'a karşı saldırıda bulunmadı. Gürcistan gibi Hristiyan ülkelerde de soykırım girişimlerinde bulundu. Bu açıdan bizim vazifemiz, Ermenistan'ın bu yönünü dünya ülkelerine göstermektir.

Ermeniler, istediği topraklara ulaşarak büyük bir devlet kurmak istiyor. Bu gerçekten hastalık boyutuna ulaşmış bir amaç. Bunun için de katliam yapmaktan çekinmiyorlar. Bu hastalıklı hayali tüm dünyanın görmesi gerekmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hocalı Katliamının 23. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement