Hocalı Katliamının 23. Yılı - Son Dakika
Politika

Hocalı Katliamının 23. Yılı

TBMM Başkanı Çiçek, Ermenistan'ı yönetenlerin emriyle 23 yıl önce Hocalı'da, bin 500'e yakın silahsız masum insanın tüyler ürpertici yöntemlerle katledildiğini söyledi.

25.02.2015 18:23  Güncelleme: 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bugün Ermenistan'ı yönetenlerin emriyle 23 yıl önce Hocalı'da bin 500'e yakın silahsız masum insanın tüyler ürpertici yöntemlerle katledildiğini belirtti.

Hocalı katliamının 23. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Çiçek, katliamın tarihe yüz karası olarak geçtiğini kaydetti.

"Ermenistan yönetiminin, sözde soykırım yalanını kendine siper ederek yürüttüğü yayılmacılığın son perdesinin 23 yıl önce Dağlık Karabağ'da sahneye konulduğunu" ifade eden Çiçek, bugün Ermenistan devletini yönetenlerin emriyle Hocalı'da bin 500'e yakın silahsız masum insanın, tüyler ürpertici yöntemlerle katledildiğini belirtti.

Katliamdan 487 Azerbaycan Türkü'nün ağır yaralı kurtulduğunu, 150 kişiden bir daha haber alınamadığını, bin 275 kişinin de rehin alınarak bilinmeyen yerlere götürüldüğünü anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

"Türk Milletinin, 100 yıl önce Yemen'de, Balkanlarda, Kafkaslar'da yaşadığı büyük ıstırapların bir benzeri olan bu katliam hiçbir zaman unutulmayacaktır. Dünya medyasının canlı tanıklığında yürütülen katliamdan sorumlu olanların hiçbirinden bugüne kadar hesap sorulmamıştır. Nasıl ki Bosnalı kardeşlerimizin katledilmesinden sorumlu olanlardan Uluslararası Adalet Divanı önünde hesap sorulmuşsa, milletimizi yasa boğan Hocalı katliamının faillerinden de bütün dünya önünde hesap sorulmalıdır.

Katliamı gerçekleştiren Ermeni kuvvetleri, aynı süreçte Azerbaycan'ın 605'ten fazla yerleşim yerini işgal ederek 1 milyonu aşkın kardeşimizi yerlerinden yurtlarından etmişlerdir. Dağlık Karabağ bugün de işgal altındadır. Evleri, yurtları talan edilen yüzbinlerce kardeşimiz mağdur durumdadır. Kafkaslar'da barış ve huzurun tesisi için işgal altındaki Azerbaycan topraklarının eski statüsüne döndürülmesi gerekmektedir. Bu konuda AGİT MİNSK grubu üyesi ülkelerin de üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekmektedir.

Milli hafızamızda derin yara açan Hocalı'da katledilen kardeşlerimiz vatanın işaret taşlarıdır. Bu acının bir daha tekrar etmemesi için millet olarak daha güçlü ve daha hazırlıklı olmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Katliam mağduru kardeşlerimi rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hocalı Katliamının 23. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement