Hocalı Katliamının 23. Yılı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamının 23. Yılı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hocalı katliamına ilişkin, "Soykırım kadar canımızı yakan, dünyanın bunu görmezden gelmek istemesi, hem ülke içi hem ülke dışından 1915 olaylarıyla fevkalade yakından ilgilenmeyi vazife sayanların Hocalı'ya sırtını dönmesi" dedi.

26.02.2015 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hocalı katliamına ilişkin, "Soykırım kadar canımızı yakan, dünyanın bunu görmezden gelmek istemesi, hem ülke içi hem ülke dışından 1915 olaylarıyla fevkalade yakından ilgilenmeyi vazife sayanların Hocalı'ya sırtını dönmesi" dedi.

TBB İnsan Hakları Merkezince Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan katliamın 23. yılı dolayısıyla "Hocalı'ya Adalet" programı düzenlendi.

Feyzioğlu yaptığı konuşmada, Hocalı'da yaşananların, 21. Yüzyılın görmezden gelinmek istenen en acı katliamlarından olduğunu söyledi.

Bunu "Tipik bir soykırım, soykırımın bütün unsurlarını barındıran bir katliam" diye nitelendiren Feyzioğlu, "Soykırım kadar canımızı yakan, dünyanın bunu görmezden gelmek istemesi, hem ülke içi hem ülke dışından 1915 olaylarıyla fevkalade yakından ilgilenmeyi vazife sayanların Hocalı'ya sırtını dönmesi, milletimizin başına gelen bu soykırımı görmezden gelmesi" diye konuştu.

Feyzioğlu, "Bizim de görevimiz, tüm dünyaya 'Bize soykırım yapıldı' diye haykırmak ve bunu kabul ettirmek. Tabii işe önce kendimizden başlamamız lazım, milletimizi bu konuda bilinçlendirmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu soykırımdır, buna başka ad vermek olmaz"

Daha sonra Hocalı katliamı tanığı, Azerbaycan Milletvekili Elman Memmedov, 23 yıl önce yaşananları anlattı.

Hocalı'da Türk dünyasına, medeniyetine mahsus çok kadim abideler bulunduğunu dile getiren Memmedov, "Bugün ise ne Hocalı ne de abideler var" ifadelerini kullandı.

Ermenilerin Hocalı'da 3 günlük bebekleri, 80'ini geçmiş yaşlıları, hamileleri de öldürdüğünü belirten Memmedov, bunu dilleri, dinleri, etnik grupları nedeniyle yaşadıklarını vurguladı. Memmedov, "Bu soykırımdır, buna başka ad vermek olmaz" dedi.

Memmedov, Türk dünyasını, bu soykırımın gerçekleştirilmesinde günahı bulunan herkesin mahkemeye çıkarılıp ceza almalarını sağlamak için birlik olmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından, "Hocalı'ya Adalet" isimli kısa film gösterildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamının 23. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.


Advertisement