Hocalı Katliamının Kurbanları Kırgızistan'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamının Kurbanları Kırgızistan'da Anıldı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23. yılı nedeniyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te anma programı düzenlendi.

25.02.2015 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23. yılı nedeniyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te anma programı düzenlendi.

Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçiliği tarafından Kırgızistan Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen Hocalı katliamını anma programında "Hocalı" belgeseli gösterildi, kurbanlar için saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi.

Programın açılışında konuşan Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Hidayet Orudjev, Dağlık Karabağ bölgesinde 1988 yılından itibaren meydana gelen olayların, Ermeni düşünürlerin, "denizden denize büyük Ermenistan" rüyasından kaynaklandığını vurgulayarak Ermenistan'ın, Hocalı katliamının üstünü örtmek için her yıl 1915 olaylarını gündeme taşımaya çalıştığını belirtti.

Orudjev, Meksika, Kolombiya, Peru, Pakistan, Macaristan, Ürdün, İslam İşbirliği Örgütü'ne üye ülkelerin ve ABD'deki sekiz eyaletin Hocalı olaylarını soykırım olarak tanıdığını anımsattı. Büyükelçi Orudjev, Hocalı'daki olayların sorumlularının cezalandırılmasını ve bölgedeki tüm sorunların adalet çerçevesinde çözülmesini arzuladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç da "Sovyetler Birliği çöktüğünde, Sovyetler Birliği'nden çıkan devletler ve milletler, kendi birliklerini sağlamaya, devletini güçlendirmeye, halklarını nasıl bir arada mutlu bir şekilde yaşatacaklarını düşünmeye çalışırken, Ermenistan'ın kendi devletini ve kendi milletini, kendi ekonomisini, düşünmek yerine, başka ülkelerin topraklarına nasıl saldırırım, hazır onların zayıflığından yararlanarak nasıl topraklarını alırım diye düşünüyor olduğu anlaşılmıştır" dedi.

Büyükelçi Kılıç, bu olayların sorumlularının cezalandırılmamış olmasının kendilerini çok üzdüğünü vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamının Kurbanları Kırgızistan'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement