Hocalı Katliamının Yıldönümü - Son Dakika
Dünya

Hocalı Katliamının Yıldönümü

Hocalı Katliamının Yıldönümü

Ermenistan'ın 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde katlettiği 613 Azerbaycanlı, Lefkoşa'da düzenlenen törenle anıldı.

23.02.2013 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'ın 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde katlettiği 613 Azerbaycanlı, Lefkoşa'da düzenlenen törenle anıldı.

Şehitler Abidesi'nde 30'un üzerinde örgütün desteğiyle ve bazı bakanlar ile milletvekillerinin de katılımıyla düzenlenen törende KKTC, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açıldı. "Üç devlet bir millet", "Karabağ bizimdir, bizim kalacak", "Türk'üz hepimiz" sloganları atıldı. Törende iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile Azerbaycan Milli Marşı okundu.

Organizasyon Komitesi Temsilcisi, KKTC Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Ötüken yaptığı konuşmada, "Türklüğe yönelik soykırım hareketleri, Türklüğe yönelik böl ve parçala hareketleri ve Türlüğün birliğini bozma hareketleri sona erinceye kadar, Hocalı'da sivil soydaşlarımıza yönelik soykırımın hesabı soruluncaya kadar, Azerbaycan halkı adalete erene kadar böyle günde yüreklerimizi birleştireceğiz" dedi.

Ötüken, Hocalı, Taşkent ve Muratağa'da yaşayan masum insanların suçunun Türk ve Müslüman olmak olduğunu kaydetti. Ötüken, KKTC meclisinde hala Kıbrıs Rum tedhiş örgütü EOKA ve Azeri katliamıyla ilgili bir karar alınmamasını da eleştirdi.

KKTC-Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Fahrettin Sadıkoğlu da, devamlı olarak katliama uğradıklarını tüm dünyayı inandırmaya çalışan Ermenilerin, 26 Şubat 1992'de yaptığının gerçek bir katliam olduğunu kaydetti. Pek çok ülkede Hocalı katliamını soykırım olarak tanındığını kaydeden Sadıkoğlu, bugün Hocalı katliamının Azerbaycan ve Türk diasporaları tarafından ABD senatosuna taşınabildiğini de belirtti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hocalı Katliamının Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement