Torunları İçin Yumurta Çiftliği Kurdu, İsmi Marka Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Torunları İçin Yumurta Çiftliği Kurdu, İsmi Marka Oldu

Torunları İçin Yumurta Çiftliği Kurdu, İsmi Marka Oldu

Hollanda'da 40 yıl çalıştıktan sonra yurda kesin dönüş yapan 57 yaşındaki Süleyman Yimsel, Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 120 dönümlük araziye yumurta çiftliği kurarken, 'Sülo Dede' ismiyle markalaştı.

10.05.2016 10:29  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da 40 yıl çalıştıktan sonra yurda kesin dönüş yapan Süleyman Yimsel, Koçarlı'da 'Yumurta Köy' adlı tavuk çiftliğini kurdu. 120 dönüm arazi üzerine 2 bin tavuğun olduğu çiftlikte 'Sülo Dede' markasıyla üretime başladı. Hollanda'da bir oğlu ve kızı olduğunu belirten Yimsel, "Oradaki çocuklarıma ve torunlarıma has ve onların rahatlıkla yiyebilecekleri bir ürün yapalım istedik. 5 torunum var. Onların fotoğraflarını da aracımın üstüne koydurdum. Torunlarımın yiyebileceği bir ürün ürettim ve tüm çocukların yemesini temenni ediyorum." dedi.

DOĞAL ÜRETİM AMACI

Doğal ürünler üretme amacını güttüğünü belirten Yimsel, şöyle devam etti:

Torunları İçin Yumurta Çiftliği Kurdu, İsmi Marka Oldu

"Burası büyük bir çiftlik. 120 dönüm arazi içinde meyve ve sebze de bulunuyor. Burada her şey var. Tavukların içtiği su bile doğal yerden çıkan sudur. Tavuklar en çok kuru ve yaş yoncayı seviyor. Doğada bulduğu birçok şeyi yiyerek tamamen doğal ortamda besleniyorlar. Bu köyün özelliği şehirden yaklaşık 600 metre yükseklikteyiz. Baca, duman ve egzoz kokusu yok.

Torunları İçin Yumurta Çiftliği Kurdu, İsmi Marka Oldu

Her şey doğal olduğu içinde yumurtalar tamamen organik oluyor. Çünkü hiçbir kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Yaklaşık 2 bin tavuğumuz var. Alan geniş olduğu için de tavuklar tamamen özgürce yaşıyorlar. 'Sülo Dede' markası adı altında günlük 1300 yumurta satıyoruz. Aydın'da 65 yumurta satış noktamız var. Bunun yanında Kuşadası ve Didim'de de müşterilerimiz yoğun. Yumurtamız nerede tüketiliyorsa mutlaka bizi aramaya başlıyorlar. Amacım burayı 'Yumurta Köy' olarak ülkede tanıtmak olacak. İnşallah bunu da başaracağız."

Torunları İçin Yumurta Çiftliği Kurdu, İsmi Marka Oldu

"HERKESE YARDIMCI OLUYORUM"

Herkese yardımcı olmaya çalıştığına değinen Süleyman Yimsel, birçok arkadaşının bu bölgede kendilerini örnek alarak aynı işi yapmaya çalıştığını ve yardım istediğini belirterek, "O arkadaşlar için de elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Şu an bulunduğum arazi Hollandalının elinde olsaydı güllük gülistanlık olurdu. Sadece burası değil, Türkiye güllük gülistanlık olurdu. Çünkü insanlarda girişimcilik var. Tabii ki bazı şeyler devlet desteğiyle oluyor." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Torunları İçin Yumurta Çiftliği Kurdu, İsmi Marka Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yusuf çigin: bravo arkadaş işin rast gelsin. 21 2 Yanıtla
  • Su: Sülo bey aferin size tavuklar açık hava ve gün yüzü görüyorlar hep böyle kalın darısı başka tavuk fabrikalarına karanlık tıkış tıkış suni yemle 1 haftada tavuk yetiştıriyorlar yemeyin bu kanserli tavukları millet........ 3 0 Yanıtla
  • Vatandas: Sakalina karismayin cokta guzel yakismis 2 1 Yanıtla

Advertisement