Hollanda'da Seçim İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da Seçim İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Hollanda\'da Seçim İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Seçmen sayısı bakımından yurtdışındaki en büyük seçim bölgesi olan Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu görev alanında, hazırlıklar tamamlandı.

30.07.2014 23:46  Güncelleme: 08:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçmen sayısı bakımından yurtdışındaki en büyük seçim bölgesi olan Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu görev alanında, Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlıklar tamamlandı.

Seçmen niteliklerine sahip Hollanda'daki 240 bin Türk'ten 173 binin ikamet ettiği Rotterdam Başkonsolosluğu bölgesinde vatandaşlar yarından itibaren Rotterdam'da Ahoy kongre ve sergi sarayında oy kullanacak.

Son hazırlıklarla ilgili AA muhabirine bilgi veren Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, her açıdan yarınki oy verme işlemine hazır olduklarını söyledi. Başkonsolos Oral, Deventer bölgesinde ikametleri bulunan vatandaşların ise De Scheg spor salonunda oy kullanabileceğini ifade etti.

Hollanda'nın en büyük fuar ve kongre merkezlerinden biri olan Ahoy'da 10 bin metre kare büyüklüğündeki bir alana 63 sandığın yerleştirildiğini kaydeden Oral, "Tüm sandık alanları, oy kabinleri hatta seçim sandıkları yerleştirildi. Yarın sabah itibariyle sandık kurulları burada saklama ve ulaştırma komisyonundan oy torbalarını, malzemelerini alacaklar ve saat 08.00'den itibaren inşallah vatandaşlarımızı, seçmenlerimizi burada karşılayacağız. Her şey hazır, tek eksiğimiz seçmenlerimiz onları da inşallah yarın karşılayacağız. İnşallah çok güzel bir seçim olacağını ümit ediyorum" dedi.

Yurtdışındaki en büyük seçim bölgesi olan Rotterdam'da bir yıla yakındır hazırlık yaptıklarının altını çizen Oral, bu kapsamda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden oy vermek için randevu alamayanlara sistemin otomatik bir güne randevu verdiğinin altını çizen Oral, 4 gün sürecek oy verme işlemin 08.00'de başlayıp 17.00'de biteceğini anlattı.

Gün sonunda kullanılan kapalı oy zarflarının mühürlü torbalara yerleştirileceğini sözlerine ekleyen Oral, şöyle devam etti:

"Her akşam saat 5 itibariyle oy verme işlemi bittiğinde sandık kurulları burada sandıkları açacaklar ve kapalı oy zarflarını sayacaklar. Gerekli tutanakları hazırladıktan sonra onları mühürleyerek torbalara koyacaklar, mühürleyecekler ve sandık saklama komisyonu ki başkanı da benim ve tüm siyasi partilerden üyelerimiz var bu komisyonda. Bu komisyona teslim edecekler. Biz de onları Türkiye'ye gidecek şekilde hazırlayarak diplomatik torbalara koyup ağızlarını mühürleyip tüm siyasi parti temsilcilerinde birer anahtar olan güvenlikli bir oda da saklayacağız 4 günün sonunda onları hep beraber Türkiye'ye nakledeceğiz."

-Hollanda'da oy kullanma için tüm hazırlıklar tamamlandı

-Togan Oral

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'da Seçim İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement