Hollanda'dan İzmir'e Tekneyle 4 Ayda Gittiler - Son Dakika
Dünya

Hollanda'dan İzmir'e Tekneyle 4 Ayda Gittiler

Hollanda\'dan İzmir\'e Tekneyle 4 Ayda Gittiler

Çaylı yaptığı yazılı açıklamada, doktor Mehmet Nardalı ile Hollanda'nın Zeewolde şehrinden satın aldıkları 'Hoppetosse' adlı tekne ile 'Rain main Tuna: Tuna, Karadeniz'den Urla' sloganıyla 1 Nisan'da nehir yoluyla seyahate başladıklarını kaydetti.

09.08.2016 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaylı yaptığı yazılı açıklamada, doktor Mehmet Nardalı ile Hollanda'nın Zeewolde şehrinden satın aldıkları 'Hoppetosse' adlı tekne ile 'Rain main Tuna: Tuna, Karadeniz'den Urla' sloganıyla 1 Nisan'da nehir yoluyla seyahate başladıklarını kaydetti. Yaklaşık 4 ay süren yolculukta Avrupa'da 10 farklı ülkeden geçerek Karadeniz'e çıktıklarını belirten Çaylı, tekneyi kendisi ve Nardalı dışında 11 kişinin katılımıyla 9 grupla İzmir'e götürdüklerini vurguladı.

TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN

Mehmet Nardalı ile bir hayalin peşine düştüklerini belirten Çaylı, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Adını İsveç çocuk edebiyatının ünlü eseri Pippi Uzunçorap kitabında Pippi karekterinin babasının teknesinden alan Hoppetosse gibi biz de bir hayali yaşadık hep beraber. Nehir yolunu izleyerek Avrupa'da 10 farklı ülkeden geçtik. Yaklaşık 4 bin kilometre yol yaptık. Bazı parkurlarda hız sınırı çok düşük olduğu için saatte 1 mil gittiğimiz zamanlar oldu. Romanya ve Bulgaristan'da içinden çıkılmaz bürokrasiye takıldık. Almanca bilmediğimiz için hava durumu raporunu anlamadık ve fırtınaya yakalandık. Tüm zorluklarına rağmen çok güzel şehirler gördük, çok çarpıcı deneyimler yaşadık."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Hollanda'dan İzmir'e Tekneyle 4 Ayda Gittiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement