Hollanda Heyetinin Gso Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Hollanda Heyetinin Gso Ziyareti

Hollanda Heyetinin Gso Ziyareti

Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen, daha fazla iş bağlantıları kurmak ve ticaret yapmak istediklerini belirterek, “Burada daha fazla yatırımı desteklemek istiyoruz.

04.06.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen, daha fazla iş bağlantıları kurmak ve ticaret yapmak istediklerini belirterek, "Burada daha fazla yatırımı desteklemek istiyoruz. Burada çok fazla fırsat olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen, beraberinde gelen Hollanda Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezel ve heyetle birlikte, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile görüştü. Karşılıklı işbirliğini artırmak istediklerini kaydeden Bakan Ploumen, "İş kontakları kurmak, ticaret yapmak ilk hedeflerimizden birisi. Burada daha fazla yatırımı desteklemek istiyoruz. Bu bölge bizim odaklanacağımız bir bölge olacaktır. ve biz burada çok fazla fırsat olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Ploumen, Gaziantep ile Hollanda'nın özellikle girişimcilik konusunda birbirine benzediğine dikkati çekti.

Türk hükümeti ile ticari işbirlikleri yapmak üzere geçen yıldan beri devamlı görüşmeler yaptıklarını anlatan Ploumen, şöyle devam etti:

"Gaziantep bu çerçevede geldiğimiz ilk şehir. Hangi sektörlerde işbirliği yapmak daha iyi olacaktır, bunu anlamamız, bu soruları cevaplamak gerekiyor."

"İNŞALLAH ÇOK GÜZEL İŞBİRLİKLERİ YAPARIZ"

Hollanda heyetini Gaziantep'te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Başkanı Adil Konukoğlu da kentin ekonomisi, organize sanayi bölgeleri ve ihracatın gelişimi hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'in geçen yıl 6 milyar 473 milyon dolarlık ihracat yaptığını, en büyük pazarlarının sırasıyla Ortadoğu, Avrupa Birliği ve Afrika ülkeleri olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, Gaziantep ile Hatay'ın Dörtyol ilçesi arasında ulaşımın iyileştirilmesini hedefleyen "Dörtyol- Hassa Tünel Projesi" sayesinde sanayicinin limanlara ulaşımının kısalacağını, bölge ticaretinin hızlanacağını anlattı.

Gaziantep'ten Hollanda'ya yapılan ihracatın 2013 yılı sonunda 80 milyon dolar seviyesine ulaştığını bildiren Konukoğlu, "Hollanda'ya ihracatımız, Ocak-Mayıs 2014 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 oranında artarak 42,8 milyon dolar oldu" dedi.

Konukoğlu, Gaziantep'in üreten bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Burada yatırım yapacak firmalarda aradığımız en büyük özellik bize yeni ürünler, yeni teknolojik gelişmeler sunmasıdır. Gaziantep'te yatırım yapacak firma mutlu olacaktır. İnşallah çok güzel işbirlikleri yaparız" sözlerine yer verdi.

Ziyaretin anısına Konukoğlu, konuk Bakan Lirline Ploumen'e yöresel bakır işlemeli bir hediye takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hollanda Heyetinin Gso Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement