Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Schuddeboom, Bursa'da - Son Dakika
Güncel

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Schuddeboom, Bursa'da

Schuddeboom: "Bursa'nın potansiyelini gördüm ve en kısa zamanda daha geniş bir delegasyonu da öncülük edip Bursa'ya getireceğim"

24.11.2014 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, "Bursa'nın potansiyelini gördüm ve en kısa zamanda daha geniş bir delegasyonu da öncülük edip Bursa'ya getireceğim" dedi.

Schuddeboom, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu Heykel'deki Valilik makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu, 2012'de Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 400'üncü yılının kutlandığını hatırlattı.

Osmanlı Devleti'nin Avrupa'da diplomatik ilişki kurduğu en eski ülkelerden birinin Hollanda olduğunu anımsatan Karaloğlu, "Bugüne geldiğimizde gerçekten Hollanda ile Türkiye arasında siyasi, ticari, kültürel, sportif ilişkilere baktığımızda ilişkilerimizin son derece iyi bir noktada olduğunu memnuniyetle ifade edebiliriz" dedi.

Ekonomik ilişkilerin de gayet dengeli gittiğini vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye ile Hollanda arasında karşılıklı olarak yaklaşık 7,5 milyar dolarlık bir dış ticaretimiz var. Bir dengeye oturmuş durumda. Bursa ile Hollanda arasında ticaretimiz var ve bunu da geliştirmekteyiz. Siyasi ilişkilerde de Hollanda ile çeşitli, uluslararası örgütlerle aynı düzlemde dostluk ve ittifak anlayışı içerisinde ilişkilerimizi üst düzeyde devam ettiriyoruz. Avrupa'da vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı ülkelerden birisi Hollanda. Yaklaşık 400 bin Türk vatandaşı yaşıyor ve son dönemde iş adamı oldular. Hollanda nüfusu içerisinde 16 milyonda 400 bin Türk fena bir rakam değil."

Samimi ve sıcak diyalogların gerçekleştiği ziyarette, Başkonsolos Schuddeboom da Vali Karaloğlu'na hitaben, "Sanki Hollanda'da Valilik yapmışsınız gibi bir his uyandırdınız bende. Bu olumlu havanın artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bursa'nın potansiyelini gördüm ve en kısa zamanda daha geniş bir delegasyonu da öncülük edip Bursa'ya getireceğim" açıklamasında bulundu.

Zİyaret, günün anısına karşılıklı takdim edilen hediyelerle sona erdi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Schuddeboom, Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement