Hollandalı Bakan, Nizip'te Çadırkentte Suriyelileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Bakan, Nizip'te Çadırkentte Suriyelileri Ziyaret Etti

Hollandalı Bakan, Nizip\'te Çadırkentte Suriyelileri Ziyaret Etti

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders yanındaki heyetle Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadırkentte yaşamını sürdüren Suriyelileri ziyaret etti.

07.01.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders yanındaki heyetle Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadırkentte yaşamını sürdüren Suriyelileri ziyaret etti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ve beraberindeki heyet, çadırkente gelişleri sırasında Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları tarafından karşılandı. İlk olarak Suriyeli sığınmacıların kaldıkları kampları seyir terasından izleyen Bakan Bert Koenders, çadır kentteki idari binada verilen brifinge katıldı. Suriyeli sığınmacıların kurs gördüğü bölgeleri de inceleyen Bakan Koenders, kursiyerlerle sohbet etti.

Öğrencilerin eğitim gördüğü okulu da dolaşan Hollandalı Bakan, daha sonra Suriyeli bir aileyi çadırında ziyaret etti. Bakan Koenders, çadırda kendisine ikram edilen acı kahveden içerek aileye teşekkür etti ve yanında getirdiği hediyelerden verdi.

Ziyarettin ardından gazetecilere açıklama yapan Bert Koenders, Suriyelilere yönelik yapılan hizmetlerden dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti.

Kampta kalan Suriyeli ailelere yapılan yardımlardan ve verilen hizmetlerden etkilendiğini ifade eden Koenders şöyle konuştu:

"Ziyarettim kapsamında yapılanları yerinde görmek beni hem çok mutlu etti, hem de çok etkiledi. Buradaki insanlara sunulan imkanları ve özellikle çocukların geleceği ile ilgili yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada yapılmakta olanları tüm dünyaya göstermekte çok önemli. Bizler Hollanda olarak Suriyelilere hem maddi hem de manevi olarak destek veriyor ve bizler de Suriyeli mültecileri kabul ediyoruz. Ama burada Suriye'ye komşu ülke olan Türkiye'nin mülteciler konusunda çok fazla yükü üstlendiğini de görüyoruz. Böylelikle Suriyelilere ev sahipliği yapan başta Türkiye olmak üzere Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerin yüklerini hafifletmek için dayanışma içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben bütün dünyadaki herkesi bu konuda destek olmaya çağırıyorum. Çünkü bu kriz unutulacak bir kriz değildir."

HOLLANDALI GAZETECİNİN SERBEST KALMASINDAN MUTLU OLDUM

Hollandalı Bakan, Diyarbakır'da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink ile ilgili sorulan soruyu ise şöyle yanıtladı:

"İkili görüşmeler ve Türkiye'de konuşlandırılmış patriot füzeleri vasıtasıyla Türkiye'nin güvenliğine yapmış olduğu katkıyı ve gözaltına alınan gazeteci ile ilgili konuyu Türk Dışişleri Bakanıyla yapmış olduğumuz görüşme vesilesiyle gündeme getirdik. Tabi ben gözaltına alınan gazeteci ile ilgili endişelerimi sayın bakana ilettim. Şuna inanıyorum ki hepimizin basın özgürlüğünü sağlayabilmemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekir. Hollandalı gazetecinin serbest kalmasından da büyük mutluluk duyuyorum." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hollandalı Bakan, Nizip'te Çadırkentte Suriyelileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement