Hollandalı Engelli Gençlere Marmaris'te Tatil Yaptırıyorlar - Son Dakika
Yerel

Hollandalı Engelli Gençlere Marmaris'te Tatil Yaptırıyorlar

Hollandalı iki arkadaşın kurduğu Klein Voorhout Derneği tarafından bakımları üstlenilen engelli gençler, 13 yıldır tatil için Marmaris'e getiriliyor.

08.10.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da iki arkadaş tarafından kurulan Klein Voorhout Derneğince bakımları üstlenilen engelli gençler, tatil için Marmaris'e getiriliyor.

Dernek kurucuları Dick Bosch ve Hugo Meijer, bakımlarını üstlendikleri 5 engelli genç ve 4 öğretmeniyle Marmaris'e geldi. Turistik ilçede 2 hafta tatil yapacak Hollandalılar, Marmaris Engelliler Derneği'nin bazı üyeleri tarafından Günnücek Orman Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlikte engelli gençler, gönüllerince eğlendi.

Dernek yöneticisi Bosch, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakımını üstlendikleri engellileri 13 yıldır Marmaris'e tatile getirdiklerini söyledi. Doğal güzellikleri ve insanlarının sıcakkanlılığı nedeniyle Marmaris'i tercih ettiklerini belirten Bosch, yakınlardaki Datça ve Fethiye'yi de gezip görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Hollanda'da kullanılmayan bir polis istasyonunu kiralayarak bakım evine dönüştürdüklerini anlatan Bosch, "Bakım evinde şu anda 45 öğrencimiz var. Devletin de desteğiyle zihinsel engelli çocukların rehabilitasyonunu sağlıyoruz" dedi.

Bosch, 13 yılda 130 engelli çocuğu Marmaris'e getirerek tatil imkanı sunduklarını dile getirdi.

Marmaris Engelliler Derneği üyesi Gülsiye Altaş Moralı ise Bosch ve Meijer'in örnek alınması gereken duyarlı insanlar olduğuna dikkati çekti. Moralı, "Hollandalı engelli çocukların buraya her gelişlerinde ne kadar ilerleme kaydettiklerine şahit oluyoruz. Daha önce konuşmakta dahi güçlük çeken çocukların, şimdi yabancı dil öğrenmeye başladıklarını görmek şaşkınlık verici" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hollandalı Engelli Gençlere Marmaris'te Tatil Yaptırıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement