Hong Kong'lu Göstericilerin Macau'ya Girişi Engellendi - Son Dakika
Güncel

Hong Kong'lu Göstericilerin Macau'ya Girişi Engellendi

Hong Kong'daki demokrasi yanlısı göstericilerin Macau'yu ziyaret eden Çin Devlet Başkanı'na ulaşma girişimi engellendi.

19.12.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hong Kong'daki hükümet karşıtı protestolara katılan bir grup göstericinin, Macau'yu ziyaret eden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e ulaşma girişimi engellendi.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Macau limanına vardıktan sonra Hong Kong'daki gösterilerin sembolü olan sarı şemsiye açan 14 gösterici Hong Kong'a geri gönderildi.

Göstericiler kendilerine,"Macau'nun güvenliğini tehdit edecek aktiviteler düzenlenleyeceklerine dair güçlü kanıtların bulunduğu için girişlerine izin verilmediğine" dair evraklar imzalatılmak istendiğini, ancak imzalamadıklarını söyledi.

Protestoculardan Leung Kwok-hung, "Devlet Başkanına görüşlerimizi iletemediğimiz için üzgünüz. Şemsiye taşımamıza izin verilmiyor. Böyle barbarca bir karar hiç görmedim. Gerçekten çok komik" dedi.

Devlet Başkanı Şi'nin iki günlük ziyaretini takip edecek demokrasi yanlısı Apple Daily gazetesinden 4 muhabirin Macau'a girişinin de engellendiği bildirildi.

Hong Kong'lu üç öğrenci grubu liderinin üst düzey yetkililerle görüşmek için Pekin'e gitme girişimi, havaalanında güvenlik güçleri tarafından engellenmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hong Kong'lu Göstericilerin Macau'ya Girişi Engellendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement