Hopa Bebeği'ne İlgi - Son Dakika
Güncel

Hopa Bebeği'ne İlgi

Hopa Bebeği\'ne İlgi

Artvin'in Hopa ilçesinde, tığ örücülüğü kursu çalışmalarında tasarlanan ve seri üretimine geçilen 'Hopa Bebeği' büyük ilgi gördü.

31.03.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Hopa ilçesinde, tığ örücülüğü kursu çalışmalarında tasarlanan ve seri üretimine geçilen 'Hopa Bebeği' büyük ilgi gördü.

Hopa İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan tığ örücülüğü kursunda ilçe turizm için ilginç bir projeye imza atıldı. Usta öğretici Seyhan Altınsoy'un tasarlayıp geliştirdiği Hopa Bebeği ürünü, proje olmaktan çıktı ve seri üretimine başlandı. Tamamen yöresel figürlerin işlendiği bebekler üzerinde Hemşin çorabı, çay, fındık, sepet, mısır ve atmaca motifleri kullanıldı. Organik ürünler kullanılarak üretilen bebeğin, özellikle küçük çocuklar için yöresel ürünlerin öğrenilmesi açısından da diğer oyuncaklara göre daha etkili ve eğitici olacağı düşünülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hopa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce, ilçenin tanıtımı anlamında önemli olan ve özellikle turizm sektöründe kullanılabilecek Hopa'ya ait bir marka çalışması içinde oldukları belirterek, Hopa Bebeği'ni de bu bağlamda tasarladıklarını ifade etti. Usta öğretici Seyhan Altunsoy'un da aralarında bulunduğu 20 kursiyer ile seri olarak Hopa Bebeği üretimine geçildi. Hopa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü de, bebekleri teşhir etmeye ve satın almak isteyenlerden gelecek teklifleri beklemeye başladı.

- Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hopa Bebeği'ne İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement