Hopa'daki Olayların Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Hopa'daki Olayların Yıl Dönümü

İlçede üç yıl önce çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu anıldı.

31.05.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hopa'da üç yıl önce çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu anıldı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, eski CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, CHP, ÖDP, HDP ve Halkevleri temsilcileri, Lokumcu'nun Kemalpaşa beldesi Dereiçi köyündeki mezarı başında toplandı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Lokumcu'nun kardeşi Mete Lokumcu, ağabeyini hatırlayarak mezarı başında ananlara teşekkür ederek, "Birlik ve beraberlik içinde olmadığımız için Hopa'yı AK Parti'ye teslim ettik. Bazı konuları iyi anlamamız gerek. En çok birlikteliğe ihtiyacımız olan seçim döneminde bunu başaramıyoruz" dedi.

Katılımcılar, Lokumcu'nun mezarına çiçek bıraktı.

Öte yandan CHP, ÖDP, HDP ve Halkevleri üyesi bir grup, Hopa İnönü Caddesi boyunca yürüyerek Hükümet Meydanı'nda toplandı. Burada basın açıklaması yapan ve sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.

Artvin'in Hopa ilçesinde 3 1 Mayıs 2011'de düzenlenen AK Parti mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda, AK Parti konvoyundaki araçlar taşlanmış, güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açmıştı. Taşlı saldırıda Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup bir polis memuru yaralanırken, olaylar sırasında rahatsızlanan emekli öğretmen Metin Lokumcu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Trabzon ve İstanbul adli tıp kurumlarınca hazırlanan raporlarda, Lokumcu'nun vücudunda toksik maddeler bulunmadığı, ölümün mevcut kalp damar hastalığının aktifleşmesi sonucu meydana geldiği belirtilmişti. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hopa'daki Olayların Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement