Hopa'daki Selde Kaybolan 3 Kişi Rusya ve Gürcistan'da da Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Hopa'daki Selde Kaybolan 3 Kişi Rusya ve Gürcistan'da da Aranıyor

Artvin'in Hopa ilçesinde etkili olan sel felaketinde sulara kapılarak kaybolan ve Karadeniz'e sürüklendikleri sanılan 3 kişi için, Rusya ve Gürcistan ile de yazışma yapıldığı açıklandı.

09.09.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Hopa ilçesinde etkili olan sel felaketinde sulara kapılarak kaybolan ve Karadeniz'e sürüklendikleri sanılan 3 kişi için, Rusya ve Gürcistan ile de yazışma yapıldığı açıklandı.

Hopa, Arhavi ve Boçka ilçelerinde 24 Ağustos'ta yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulunan Artvin Valisi Kemal Cirit, hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Ulaşım, su, telefon ve elektrik hizmetleri anlamında herhangi bir sorunun kalmadığını anlatan, bazı konutlar ile çay tarımı yapılan alanlara ulaşımla ilgili sorunu çözme çabası içinde olduklarını belirten Vali Cirit, "Hopa'da afetten kişisel olarak zarar gören vatandaşlarımıza yaklaşık 2 milyon liraya yakın kaynak aktarıldı. Afetten 1462 vatandaş etkilendi. Hak sahibi olabilecek, afetzede diyebileceğimiz vatandaşımızın sayısı ise yaklaşık 500 civarında. Afetten etkilenen 490 kişiye de konut kiralama işlemi yapabiliriz" diye konuştu.

KAYIPLAR İÇİN SINIR ÖTESİ BİLGİLENDİRİLDİ

Hopa'daki sel ve heyelan felaketinde 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini, biri çocuk, 2'si kadın olmak üzere toplam 3 vatandaşın da kaybolduğunu hatırlatan Vali Kemal Cirit, "Kayıpları arama çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar olumlu bir netice alamadık. Komşu ülkelerle de yazışma içine girdik. Rusya ve Gürcistan'la ilgili yazışmalarımızı yaptık" dedi, sel sularının denize taşıdığı düşünülen cesetlerin akıntıyla Gürcistan ve Rusya kıyılarına sürüklenmiş olabileceği üzerinde durulduğunu kaydetti.

TRABZONSPOR VE BEŞİKTAŞ'A TEŞEKKÜR

Afetten etkilenen vatandaşları ziyaret eden ve afetzedelerle bir araya gelen Beşiktaş ve Trabzonspor'a teşekkür eden Cirit, katkıda bulunan belediyelere, özel sektörden girişimci ve işadamlarına, dernek ve vakıflara da katkıları nedeniyle teşekkür etti. - Hopa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hopa'daki Selde Kaybolan 3 Kişi Rusya ve Gürcistan'da da Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement