Hopa Hem Yılsonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hopa Hem Yılsonu Sergisi Açıldı

Hopa HEM müdürü Harun Yüce ilçede açtıkları 201 kurs'ta 3.898 kursiyer ile buluştuklarını söyledi.

12.06.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hopa Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2014-2015 eğitim-öğretim yılı yılsonu sergisi Yeni Emre Düğün salonunda gerçekleştirildi.

Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Nedim Cihan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Döne, kurum müdürleri ve STÖ başkanları ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal marşı ile başladı.

Hopa HEM Müdürü Harun Yüce açılış konuşmasında duygularını şu ifadelerle dile getirdi: "Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, protokolün değerli üyeleri, saygı değer konuklar 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı Hopa HEM ve Akşam Sanat Okulunun yılsonu sergisine Hoş geldiniz.

Hayat boyu öğrenmenin temel ilkesi olan her yaşta herkese eğitim anlayışıyla hareket eden kurumumuz, İlçemiz sosyo-ekonomik koşulları ve ihtiyaçları doğrultusunda gerekli planlamaları yaparak halkımızın mesleki ve genel eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Özellikle değişen Dünya ve Türkiye'de eğitsel ihtiyaçlar çok değişmiştir. Geleneksel Halk Eğitim anlayışının dışında çıkarak daha işlevsel, sosyo-ekonomik değeri yüksek ve halkımızın kişisel gelişimine katkı sağlayan alanlardaki kurslara önem vermekteyiz. Bilindiği üzere ilçemizde bulunan sınır kapımızdan yılda yerli-yabancı ortalama 6 milyon insan geçiş yapmaktadır. Önümüzdeki dönemde turizmin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların eğitiminde, yine Turizmin ihtiyaç duyduğu el sanatları ürünlerini yeni kuracağımız atölyemizde açacağımız kurslarla karşılamayı hedefliyoruz. Diğer taraftan engelli bireylere dönük gerekli kurs planlamaları yapılarak onları da aktif şekilde kurslarımızdan yararlanmaları için tedbirler almış bulunmaktayız. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde sporun tüm branşlarında, Müzik alanında ve gençlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda tüm okullarımızda eğitimler verilmeye devam edilecektir.

Değerli konuklar, Yılbaşından itibaren 46 genel kurs, okular hayat olsun projesi kapsamında 55 kurs, 93 mesleki ve teknik kurs, 7 tane de okuma yazma kursu açılmış olup toplam kurs sayımız 201 olmuştur. Bu kurslardan 2.588 bayan, 1.310 erkek olmak üzere toplam 3.898 kursiyerimiz yararlanmıştır.

El emeği, göz nuru olan bir yıllık çalışmalara katkısı bulunan tüm öğretmen ve eğitmen arkadaşlarıma, özverili bir şekilde kurslara devam eden kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.

Bizleri her konuda destekleyen, yönlendiren, ihtiyaçlarımızın karşılanmasında katkıları bulunan İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Ali Özkan'a, Belediye başkanımıza, Kemalpaşa Belde Belediye Başkanımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze Teşekkür ediyorum" dedi.

Sergi açılış programı kapsamında Hüsnü Ciner İlkokulu Öğrencisi Aleyna Dayal, Yavuz Selim Ortaokulu Öğrencisi Deniz Maldar, Anadolu Lisesi Öğrencisi Ceren Özdemir ve Ayhan Beşiroğlu piyano'da birer parça çaldılar.
Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında kursiyerler Ney ve bağlama dinletisi ardından bayan kursiyerlerden oluşan Halk oyunları ekibi gösterisi büyük alkış aldı.

Daha sonra Kaymakam ve Belediye Başkanları eşleri tarafından sergi açılış kurdelesi kesilmesi ardından değişik branşlarda açılan sergilerin açılışı gerçekleştirildi. Protokol ve açılışa katılan davetliler açılan sergileri ayrı ayrı gezerek, el emeği ürünleri tek tek incelediler ve kursiyerlerden bilgiler aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hopa Hem Yılsonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement