Horoz Döğüştürenlere 41 Bin Lira Ceza - Son Dakika
Yerel

Horoz Döğüştürenlere 41 Bin Lira Ceza

Horoz Döğüştürenlere 41 Bin Lira Ceza

Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, horoz dövüştürenlere 41 bin lira ceza kesildiği söyledi.

14.02.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, horoz dövüştürenlere 41 bin lira ceza kesildiği söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, bölge müdürlüklerine bağlı 14 ilde faaliyet yürüttüklerini belirterek, "4 Ocak 2014 tarihinde Adıyaman il merkezinde bulunan bir dernekte bahisle horoz dövüştürüldüğü ihbarı üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ekiplerince söz konusu derneğe baskın düzenlenerek dernekte bulunan 29 şahsa Emniyet Müdürlüğünce Kabahatler Kanununa göre işlem yapılmıştır.

Dernek başkanın tüm horozların kendisine ait olduğunu beyan etmesi üzerine şikayet neticesinde ele geçirilen 18 adet hint horozuna Adıyaman İl Şube Müdürlüğümüzce el konulmuş, kabahatlilere 5199 sayılı Hayvanları Koruma kanunu gereğince 41 bin 58 TL idari para cezası uygulanmıştır" ifadelerini kullandı.

Domuz sürek avı hakkında da bilgi aktaran Deligöz, "Bölge Müdürlüğümüz dahilinde tarım alanlarına ve ürünlere yaban domuzları tarafından zarar verildiği şikayetleri üzerine kurumlarla işbirliği halinde Malatya'nın Akçadağ, Arapgir, Pütürge ve Darende ilçelerinde yaban domuzu sürek avı başlatılmıştır. 2013 yılının Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilen yaban domuzu sürek avlarında 22 yaban domuzu, 2014 yılının Ocak ayında da 12 yaban domuzu olmak üzere toplam 34 adet yaban domuzu etkisiz hale getirilmiştir" şeklinde konuştu.

Domuz neslinin yok edilmemesi gerektiğini söyleyen Deligöz, "Tarım arazilerine zarar verdikleri gerekçesiyle sürek avına çıkıldı. Ancak, domuz nesli yok edilmemesi gerekiyor. Çünkü domuzlar doğanın bir parçasıdır. Eko sistem ve doğa için domuz hayvanları da gereklidir. Bir örnek verecek olursak Darende ilçesinde kurtların koyunları parçaladıklarını gördük. Domuz olsaydı, kurtlar yiyeceklerini domuzlardan çıkarabilirdi. Domuz pomülasyonun devam etmesi gerekiyor" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Horoz Döğüştürenlere 41 Bin Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement