Hozat Kadınları Üretiyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Hozat Kadınları Üretiyor" Projesi

Hozat Kadınları Üretiyor" Projesi

Hozat Kaymakamlığı ve Hozat Belediyesi, "Hozat Kadınları Üretiyor" sloganıyla kadınların üretim yapacağı organik tarım çalışması başlattı.

21.02.2017 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hozat Kaymakamlığı ve Hozat Belediyesi, "Hozat Kadınları Üretiyor" sloganıyla kadınların üretim yapacağı organik tarım çalışması başlattı.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kadınların üretime katılması ve organik tarımın geliştirilmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İlçenin arazisinin organik tarım için uygun olduğunu vurgulayan Başkan Polat, şöyle konuştu:

"İlçemizde bu yıl organik tarım çalışmasını hayata geçireceğiz. Bu amaçla 'Hozat Kadınları Üretiyor' sloganıyla organik üretim çalışması başlatıyoruz. Bu proje kapsamında ekimini planladığımız organik nohut tohumlarının yüzde 70'ini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bize hibe olarak verecek. Biz de belediye ve kaymakamlık olarak geri kalan yüzde 30'u ortaklaşa alacağız. Aldığımı bu organik tohumları ilçemizde geçen yıl kurdurduğumuz Hozat Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri kadınlarımıza ve projede yer almak isteyen ev hanımları ile beraber belirleyeceğimiz en az 200 dönümlük araziye bahar aylarında ektireceğiz. Kadın elinin bereketli olduğu düşüncesi ile projemizin hayırlı olmasını diliyorum."

Üretilecek nohudun pazar sıkıntısı yaşamayacağını dile getiren Polat, "Bizim üreteceğimiz ürün tamamen organik olacağı için pazarlama sıkıntısı yaşamayacağız. Piyasada bu yönde bize çok ciddi talep var. O nedenle bu ekimden elde edeceğimiz ürünün tamamını hiç zorlanmadan satacağız. Satışından elde edeceğimiz gelirin bir bölümünü projede yer alan kadınlarımıza dağıtacağız ve geri kalan parayla da bir sonraki yıl daha geniş bir alanda ekim yapmayı planlıyoruz. Ayrıca başka organik ürünlerin de ekimi için araştırma çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hozat Kadınları Üretiyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement