Hozat'ta Atık Pil Toplama Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Hozat'ta Atık Pil Toplama Kampanyası

Hozat Belediyesince atık pil toplama kampanyası başlatıldı.

23.05.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hozat Belediyesince atık pil toplama kampanyası başlatıldı.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğiyle "Atık Piller Değerlidir" kampanyası başlattıklarını ve bu kapsamda Hozat Belediyesi hizmet binasına, bazı okul ve iş yerlerine atık pil toplama kutusu yerleştirdiklerini söyledi.

Polat, atık pillerin toplanması, depolanması ve bertarafı işlemleri için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen TAP ile işbirliği halinde olduklarını aktararak, "Piller çoğu zaman organik maddelerle aynı çöp kutusuna atılıyor. Oysa pillerin içerisinde çinko, mangan, civa, gümüşoksit, lityum, nikel, kadmiyum ve kurşun asitleri yer almaktadır. Toprağa karışan piller, bitkiler ve hayvanlar yoluyla insan besin zincirine geçmekte ve büyük tahribatlara yol açmaktadır." dedi.

Pillerin içerisinde bulunan zararlı maddelerin birçok hastalığa neden olduğunu belirten Polat, şunları kaydetti:

"Son yıllarda artan pil kullanımı insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Dolayısıyla kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması gerekmektedir. Ayrıca pillerdeki tehlikeli ve zararlı metallerin azaltılması da zaruri bir konudur. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hozat'ta Atık Pil Toplama Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement