Hrant Dink Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Cinayeti Davası

Hrant Dink Cinayeti Davası

Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin: "Şu anda yargılama safhasında başlangıçtaki noktadan çok daha geri bir noktadayız"

13.09.2013 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink cinayeti davasının avukatlarından Fethiye Çetin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülecek davayla ilgili, "Şu anda yargılama safhasında başlangıçtaki noktadan çok daha geri bir noktadayız" dedi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, sanıkların "silahlı terör örgütü" değil "suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüt" üyesi oldukları gerekçesiyle bozduğu Hrant Dink cinayeti davası, 17 Eylül'de yeniden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Dink ailesinin avukatları Fethiye Çetin, Hakan Bakırcıoğlu ve İsmail Cem Halavurt, davada gelinen aşamayla ilgili Beyoğlu Cezayir Toplantı Salonunda, basın toplantsı düzenledi.

Toplantıda konuşan Fethiye Çetin, şunları söyledi:

"Şu anda yargılama safhasında başlangıçtaki noktadan çok daha geri bir noktadayız. Çünkü bu dava iddianamesinde, 'Böyle bir örgüt var. Evet bu örgüt sadece sanıklarla sınırlı ama bu örgüt bir terör örgütüdür. ve bu örgütün bozduğu, kamu düzeni ve kamu barışıdır' denmişti. Biz şimdi bundan çok daha bir geri noktada bulunuyoruz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamesinde; 'Bu bir terör örgütüdür ve bu terör örgütünün hedefinde toplumda farklı etnik ve dini gruplar vardır ve gruplara yönelik bir eylemleri vardır bu terör örgütünün' demişti."

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararına da değinen Çetin, şöyle devam etti:

"Kararı çok kaba hatları ile açıklamak gerekirse şöyle diyor; 'Tebliğnameye katılmıyoruz. Çünkü bu bir terör örgütü değildir.' Peki hangi gerekçeye dayanıyor? 'Çünkü bu sanıkların buluşturduğu örgütün yöneticisi olan Yasin Hayal, milliyetçi görüşleri nedeniyle siyasi saiklerle Hrant Dink'i öldürmüştür. Hrant Dink de Türklüğe hakaretten mahkum olduğu için onu cezalandırmak amacıyla bu eylemi planlamış bu örgütü oluşturmuş ve bu eylemi gerçekleştirmiştir.'  Peki örgüt ne zaman oluşmuş? 2004'te yani Hrant Dink'in daha mahkumiyeti yok. Henüz mahkumiyet kararı verilmemiş."

Çetin, Yargıtay'ın kararında Erhan Tuncel ile ilgili de çelişkiler olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Yargıtaya göre bu örgüt 2004'te Yasin hayal tarafından kuruluyor, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve sonra kullandıkları Ogün Samast'tan oluşan bir örgüt. Bu kadar bir örgüt. Ama bir yandan da bu örgütün varlığını kabul ediyor bunun devamlılık arz ettiğini söylüyor. İçinde hiyerarşik bir iş bölümü olduğundan söz ediyor. Fakat bu örgüt sadece siyasi bir saikle kurulmuş. Hrant Dink'i cezalandırmak amacıyla yola çıkmış bir örgüt olarak tanımlıyor. Yargıtay hem örgüt tanımında yanılgıya düşmüş durumda. Buradaki örgütün tanımında buradaki örgütün hedefi konusunda yanılgıya düşmüş durumda. Büyük olasılıkla 14. Ağır Ceza Mahkemesi bu karara uyacaktır, öyle görünüyor. ve yine bu sınırlar içerisinde ve bu kapsamda bu dava yürütülmeye çalışılacak belki bu birkaç yıl daha sürecek." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement