Hrant Dink Cinayeti Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Cinayeti Soruşturması

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 7 şüpheli İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

15.08.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 7 şüpheli İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan, cinayet döneminde Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Öz, istihbarat görevlisi astsubay Veysel Ş. ve Önder A, Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Tefik C, İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görevli astsubay Ecevit E. ve uzman jandarma Osman K. ile sivil Adem S, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki adalet sarayına sevk edildi.

"FETÖ örgütüne üye olmak", "icra ve ihmal suretiyle adam öldürme" suçlarından işlem yapıldığı belirtilen şüphelilerin, soruşturmayı yürüten savcılığa ifade verdiği öğrenildi.

Şüphelilerden, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığında görevli Yüzbaşı Metin Y'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında daha önce İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli astsubay Abdullah Dinç, eski uzman çavuş Yavuz Bozca ve Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli Ergün Yorulmaz ile jandarma astsubay Emre Cingöz, Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz, Gazi Günay ve Albay Ali Barış Sevindik'in "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "FETÖ/ PDY'ye üye olma" ve "kasten adam öldürme suçuna iştirak etme" suçlarından tutuklanmıştı.

Gözaltına alınan diğer 10 şüpheli, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "evine en yakın güvenlik birimine haftada bir, imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanması şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Cinayeti Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement