Hrant Dink Cinayetinde Kamu Görevlilerinin Yargılanmasına Devam Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Cinayetinde Kamu Görevlilerinin Yargılanmasına Devam Ediliyor

Hrant Dink Cinayetinde Kamu Görevlilerinin Yargılanmasına Devam Ediliyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor.

20.06.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor. Duruşma öncesi açıklama yapan Hrant'ın arkadaşları, "Bu cinayetin bütün sorumlularının cezasını aldığı güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 26 kamu görevlisi hakkında açılan ve cinayete ilişkin ana dosyayla birleşen davanın görülmesine devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile hazır bulundu. Yoklamanın ardından başlayan duruşmada tutuksuz sanık Muhittin Zenit savunma yapıyor.

Duruşma öncesi "Hrant'ın arkadaşları" üyesi bir grup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Pınar Öğünç tarafından okunan basın açıklamasında "9 yıl boyunca cinayette sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasını talep ettik. Kamu görevlileri ifade vermeye başladılar.Hem Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün ve Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nın, hem de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Daire Başkanlığı'nın bu konuda detaylı bilgiye sahip olduğunu biliyoruz, bunu yıllardır söylüyoruz. 9 yıldır sürdürdüğümüz adalet mücadelemizde talebimiz nettir, 'öldür' diyenlerin yargılandığı, bu cinayetin bütün sorumlularının cezasını aldığı güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın ardından grup duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Cinayetinde Kamu Görevlilerinin Yargılanmasına Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement