Hrant Dink'in Öldürülmesinin 8. Yılı - Son Dakika
Politika

Hrant Dink'in Öldürülmesinin 8. Yılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Hrant Dink, bu topraklarda yetişen ender vicdanlardan biriydi.

18.01.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu, sekiz yıl önce hayatını kaybeden Hrant Dink'in, "bu topraklarda yetişen ender vicdanlardan biri" olduğunu belirterek, "Dink'in öldürülmesiyle bu vicdan derin bir yara almıştır. Yaranın kapanması için adalet şarttır ve kaçınılmazdır" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin, "failleri koruyan, terfi ettiren tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığını" savundu.

Açıklamasında, "Dink cinayetinin failleri veya görevi ihmal eden kamu görevlileri, Ogün Samast ile fotoğraf çektiren kamu görevlileri, adaleti canilerin aklama aracı olarak kullananlar, siyasi güçlerini failleri kollamak için çalışanlar terfi ettirildi" ifadelerini kullanan Tanrıkulu, cinayetin, bir tetikçinin şahsında unutturulmaya çalışıldığını iddia etti.

Tanrıkulu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hrant Dink cinayeti üzerinde herhangi bir sır perdesi kalmamıştır. AKP'nin de cinayette parmağı olanların da esas yüzü net bir biçimde ortaya çıkmıştır. Şimdilerde Dink cinayetini belli bir kesime ihale etmeye çalışan AKP iktidarı, Dink'in ailesi, yakınları ve arkadaşlarıyla alay etmektedir.

Bu korkunç cinayeti bile kendi siyasi emelleri uğruna kullanmaya kalkışan AKP hükümeti bilmelidir ki Hrant Dink cinayetindeki sorumluluğu hiçbir biçimde gizlenemez. Ermenilerin bu ülkede uğradığı ayrımcılığa başından itibaren itiraz etmiş, halkların kardeşliğini savunmuş, geçmişle hesaplaşılması için mücadele etmiş ve tüm bunları da sadece kalemi ve diliyle yapmış olan Hrant Dink, bu topraklarda yetişen ender vicdanlardan biriydi. Dink'in öldürülmesiyle bu vicdan derin bir yara almıştır. Yaranın kapanması için adalet şarttır ve kaçınılmazdır. Hrant Dink'in failleri üç-beş tetikçiden ibaret değildir. Bu cinayet büyük bir organizasyonun tasarımıdır. O yüzden de adaletin yerini bulması için cinayette ihmali olan, sorumluluğu bulunan ve failleri kollayan herkesin adalet önünde hesap vermesi gerekiyor."

Hrant Dink ve adalet için yarın Agos Gazetesi önünde olacaklarını belirten Tanrıkulu, Dink'e sıkılan kurşunun hesabını sormaya devam edeceklerini belirtti.

Tanrıkulu, açıklamasını, "Katillere ve onları kollayanlara inat, kardeşimizsin Hrant" ifadesiyle bitirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hrant Dink'in Öldürülmesinin 8. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement